• Πολιτική

    «Πόλεμος» ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ: Τσάι, σούσι και long weekend

    • NewsRoom

    Ο Αλέξης Τσίπρας στην πορεία για την 46η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου


    Πόλεμος ανακοινώσεων, χθες, μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα στην πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία και συγκεκριμένα μέχρι το Hilton, όπου εκεί… έστριψε.

    Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, σημειώνουν σήμερα ότι θα ήταν τουλάχιστον πολιτικά ανορθόδοξο ο πρώην πρωθυπουργός να φτάσει έξω από την αμερικανική πρεσβεία και να διαδηλώσει, την στιγμή που μέχρι πριν από λίγους μήνες συνομιλούσε και συνεργαζόταν, εκ της θέσεώς του, με Αμερικανούς αξιωματούχους. Να θυμίσουμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας από τους Έλληνες πρωθυπουργούς που έχει υποδεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου Αμερικανό πρόεδρο, τον Μπαράκ Ομπάμα.

    Με μεγάλη δόση ειρωνείας η ΝΔ έκανε χθες το εξής σχόλιο: «Η πορεία είχε προορισμό την αμερικανική πρεσβεία. Ο Αλ. Τσίπρας σταμάτησε κάπου στη ‘Μεγάλη Βρετανία’. Ίσως πήγε για απογευματινό τσάι. Πήγε, είδε, έφυγε. Τουρίστας και στις διαδηλώσεις. Ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ σε μια εικόνα».

    «Ο κ. Τσίπρας τα προηγούμενα χρόνια ήταν τακτικός επισκέπτης της πρεσβείας. Φέτος ξανάρχισε να διαδηλώνει απ’ έξω. Η υποκρισία στο αποκορύφωμά της», αναφέρει το Γραφείο Τύπου του ΚΙΝΑΛ.

    Οξεία και εξίσου ειρωνική ήταν η απάντηση που έδωσαν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ: «Το να τολμά να μιλά για τουρισμό η ΝΔ, όταν ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε ανήμερα του Πολυτεχνείου να κάνει long weekend στο Λονδίνο, είναι το λιγότερο αστείο. Όσο αστείο άλλωστε ήταν και το να βγάλει tweet για το Πολυτεχνείο, μεταξύ μιας παρτίδας τένις και ενός γεύματος με σούσι στις όχθες του Τάμεση.

    » Ενημερώνοντάς μας, μάλιστα, ότι το μήνυμα της εξέγερσης του Νοέμβρη είναι το δόγμα της ασφαλείας. Φαίνεται θα άφησε στο πόδι του τον επικεφαλής της νεολαίας του δικτάτορα Παπαδόπουλου, κ. Βορίδη, και υπεύθυνους για την επικοινωνία απογόνους της προπαγάνδας του Παττακού».

    Το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ αφορά σε δήλωση, προ ημερών στον ΣΚΑΪ, του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη, ο οποίος είπε: «Το λέω γλυκά. Το ξύλο είναι στοιχείο αναγκαστικότητας».



    ΣΧΟΛΙΑ