• Πολιτική

    ΠΟΕΔΗΝ σε Πολάκη: Ο ιατροδικαστής διαπιστώνει τα αίτια θανάτου και όχι τον θάνατο  

    • NewsRoom
    Πολάκης

    Παύλος Πολάκης


    Απαράδεκτες και άθλιες χαρακτηρίζει  η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) τις αιτιάσεις Πολάκη ότι ο νεκρός επιβεβαιώνεται όταν ο ιατροδικαστής βάζει τη σφραγίδα, ιδίως όταν ακούγονται από το στόμα υπουργού, ο οποίος είναι μάλιστα και γιατρός.

    Όπως υποστηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ, ο θάνατος ατόμου που μεταφέρεται – διακομίζεται στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) Νοσοκομείου διαπιστώνεται από τους γιατρούς, ενώ ο ιατροδικαστής διαπιστώνει τα αίτια θανάτου και όχι τον θάνατο.

    «Μετά από πολλές ώρες και τα μαγειρέματα που έγιναν στο ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ για την ώρα μεταφοράς των νεκρών ο κος Πολάκης αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι γνώριζε την ώρα του συντονιστικού για τους νεκρούς που είχαν μεταφερθεί στο ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ.

    Ως εκ τούτου γνώριζαν όλοι οι Υπουργοί και ο Πρωθυπουργός στο συντονιστικό!

    Γι’ αυτό μετά την ιατρική εξέταση οι νεκροί μεταφέρονται σε νεκροθάλαμο και οι ασθενείς στους θαλάμους νοσηλείας.

    Οι νεκροί που διακομίστηκαν στο ΣΙΣ,ΜΑΝΟΓΛΕΙΟ χωρίς βέβαια ιατροδικαστική εξέταση οδηγήθηκαν όπως έπρεπε στο νεκροθάλαμο. Ιεροσυλία για νεκρούς που βρήκαν φρικτό θάνατο. Ήταν κάρβουνο και δεν αναγνωρίζονταν!!! Και όμως ο κος Πολάκης προσπαθεί να μας πείσει ότι χρειάζεται σφραγίδα ιατροδικαστή.

    Αλήθεια όταν η κυβέρνηση μετά τα μεσάνυκτα ανακοίνωσε πολλούς νεκρούς υπήρχε ιατροδικαστική εξέταση; Στους νεκρούς πάντως του ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ σίγουρα όχι.

    Οι πραιτοριανοί του πρωθυπουργού δεν μπορούν να τον εξαγνίσουν από τις βαρύτατες ευθύνες.  Καμία συγνώμη. Ντροπή!!!», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ σε σχετική ανακοίνωση.

    Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα,  μιλώντας στην ΕΡΤ, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, δήλωσε ότι την ώρα της σύσκεψης με τον πρωθυπουργό, το βράδυ της Δευτέρας, για τη φονική φωτιά στο Μάτι υπήρχαν πληροφορίες για δύο νεκρούς, αλλά δεν ανακοινώθηκαν γιατί «ο νεκρός επιβεβαιώνεται, όταν ο ιατροδικαστής βάζει τη σφραγίδα».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απίστευτος ο Πολάκης: Είχαμε πληροφορία για νεκρούς, αλλά ο ιατροδικαστής δεν είχε βάλει σφραγίδα! (video)

     



    ΣΧΟΛΙΑ