Πολιτική

ΠΟΑΣΥ σε Κασιμάτη: Ζήτα συγγνώμη, αλλιώς θα σου κάνουμε μήνυση

  • NewsRoom

Η Νίνα Κασσιμάτη


Ιδιαίτερα έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει ανάρτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνας Κασιμάτη, στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

Στην εν λόγω ανάρτηση, η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης χρησιμοποίησε το σύνθημα «μπάτσοι – γουρούνια – δολοφόνοι», σε σχόλιό της σχετικά με το λάθος της ΕΡΤ, όπου η Ντόρα Μπακογιάννη εμφανίστηκε ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. «Η διεύρυνση γκαζώνει, μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι» ήταν το ακριβές σχόλιο της κ. Κασιμάτη.

Η ίδια στη συνέχεια ανέφερε ότι αστειευόταν, ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό για τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Μπογδάνο, οποίος ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα την άμεση διαγραφή της.

Όπως ήταν αναμενόμενο το συγκεκριμένο σχόλιο προκάλεσε την οργή της ΠΟΑΣΥ, η οποία μέσω σχετικής ανακοίνωσης της απαιτεί τη συγγνώμη της βουλευτή, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ

«Η Ομοσπονδία μας καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Βουλευτή Β´ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, κας Νίνας Κασιμάτη, η οποία απρόκλητα και άστοχα χρησιμοποίησε σε δημόσια ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης το γνωστό, θλιβερό, συκοφαντικό και εξευτελιστικό για τους αστυνομικούς απολιθωμένο «σύνθημα»!

Η κα βουλευτής θα έπρεπε, ως εκ της ιδιότητάς της να γνωρίζει, άλλως την πληροφορούμε, ότι οι άνδρες και γυναίκες αστυνομικοί σε όλη τη Χώρα δεν είναι «μπάτσοι», αλλά κρατικοί λειτουργοί με υψηλό το δημοκρατικό τους φρόνημα, οι οποίοι πασχίζουν καθημερινά υπό αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες να διαφυλάξουν το αγαθό της ασφάλειας της κοινωνίας και τελικά τις αρχές της δημοκρατίας. Δεν είναι «γουρούνια» ούτε ασφαλώς «δολοφόνοι» και δεν επιτρέπεται σε οποιονδήποτε, πολύ περισσότερο σε έναν εκπρόσωπο του Νομοθετικού να αναμασά τέτοιας εφηβικής αφέλειας και μεταχουντικής συμπλεγματικής νοοτροπίας συνθήματα, ακόμα και δίκην αστεϊσμού!

Η διασπορά του συνθήματος στο ευρύ κοινό πλήττει τον αστυνομικό θεσμό και προσβάλλει την προσωπικότητα των συναδέλφων μας, υποβαθμίζει τον Έλληνα Αστυνομικό σε αναλώσιμο και περιφρονημένο είδος και όχι σε κρατικό λειτουργό, σωστό επαγγελματία και περήφανο πολίτη μιας ευνομούμενης Χώρας.

Καλούμε τους αρμόδιους Θεσμούς να εξασφαλίζουν και θωρακίσουν την Αστυνομία και τους Αστυνομικούς, ώστε να ασκούν τα καθήκοντά τους, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους Νόμους του Κράτους.

Καλούμε την κα Βουλευτή, έστω και τώρα, να αντιληφθεί το ολίσθημά της και να ζητήσει δημόσια συγνώμη για την αχαρακτήριστη αυτή ενέργειά της.
Εάν δεν το πράξει, χωρίς περιστροφές και μισόλογα, ανταποκρινόμενη στο θεσμικό της ρόλο, ως εκπρόσωπος κόμματος εξουσίας, σημαίνει ότι εννοεί την κάθε συκοφαντική της λέξη, οπότε θα προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη, για να προστατεύσουμε την πληγωμένη τιμή και υπόληψη της Ελληνικής Αστυνομίας και του προσωπικού της που εκπροσωπούμε».

Η απάντηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά
«Δεν θα μπούμε στη διαδικασία να αποδείξουμε αν ως επαγγελματίες εργαζόμενοι, και μάλιστα στην Περιφέρεια του Πειραιά που πολιτεύεται η κα Βουλευτής, είμαστε «Γουρούνια και Δολοφόνοι», αυτό άλλωστε απαντάται καθημερινά από το έργο μας, υπηρετώντας και προστατεύοντας τον πολίτη, με υπέρβαση του ωραρίου εργασίας μας, με κίνδυνο της σωματικής μας ακεραιότητας ή και της ζωής μας, με μηδαμινά μέσα, ακόμη και με χρήματα από την τσέπη μας που τα στερούνται οι οικογένειές μας, καθώς επίσης και από τους χιλιάδες τραυματίες και δεκάδες νεκρούς συναδέλφους μας», αναφέρει η ανακοίνωση, καταλήγοντας πως αφήνει «στην κρίση του Ελληνικού Λαού και ιδιαίτερα της Τοπικής Κοινωνίας την κα Βουλευτή», αναφέρει η ανακοίνωση