• Πολιτική

    Βόμβα από Citi: Όσο και αν μείνουν οι θεσμοί στην Αθήνα, δεν θα έχουμε συμφωνία πριν τον Ιούνιο

    • NewsRoom
    Citi


    Η  Citi, σε σημερινό της note σχολιάζει την απόφαση των κλιμακίων των θεσμών να παραμείνουν περισσότερο στην Αθήνα.

    Όπως επισημαίνει η τράπεζα, οι αποστολές των πιστωτών αποφάσισαν να μείνουν λίγο ακόμα στην Αθήνα, σε μια προσπάθεια να καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με το πρόγραμμα διάσωσης, καθώς όπως σημείωσε χθες πηγή της ΕΕ, την Δευτέρα έγιναν κάποια βήματα μπροστά.

    Η Ελλάδα συμφώνησε να γίνει συζήτηση για πρόσθετα μέτρα ισοδύναμα με το 2% ΑΕΠ τα οποία θα πρέπει να νομοθετηθούν τώρα και να τεθούν σε ισχύ μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος στα μέσα του 2018.

    Την ίδια ώρα ο σκληρός Σόιμπλε δήλωσε ότι “η Ελλάδα πρέπει να αποφασίσει εάν θέλει να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ”, προσθέτοντας ότι η Γερμανία παραμένει ανοικτή να συζητήσει την ελάφρυνση του χρέους το 2018, αν χρειαστεί, όπως αναφέρεται  στη συμφωνία του Μαϊου του 2016.

    Όπως σχολιάζει η αμερικάνικη τράπεζα, δεδομένου του μεγάλου όγκου των θεμάτων υπό συζήτηση με τους πιστωτές, είναι αδύνατον να επιτευχθεί συμφωνία στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup στις 20 Μαρτίου.

    Το πιο πιθανό κατά άποψη της Citi είναι να έχουμε μια συμφωνία της τελευταίας στιγμής τον Ιούνιο, λίγο πριν από τις επόμενες αποπληρωμές χρέους που έχουν προγραμματιστεί για τον Ιούλιο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στη Eurobank η δεύτερη άδεια διαχείρισης κόκκινων δανείων

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιες μεγάλες εταιρίες αναδιάρθρωσαν οι τράπεζες. Όλα τα ονόματα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η τεχνική συμφωνία πλησιάζει, αλλά η συνολική συμφωνία πάει για Μάιο



    ΣΧΟΛΙΑ