• Top Stories

    Στο πεδίο βολής μεταφέρεται η βόμβα από το Κορδελιό – Τι προβλέπει η διαδικασία

    • NewsRoom
    βόμβα Κορδελιό


    Στο Πεδίο Βολής «Ασκού – Προφήτη» μεταφέρεται η βόμβα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου που εντοπίστηκε στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης.

    Η επιχείρηση μεταφοράς της ξεκίνησε με καθυστέρηση καθώς κατά την διάρκεια απόσυρσης της βόμβας από την τρύπα που βρέθηκε, έπεσαν πολλά χώματα.

    Μια τεράστια πομπή με οχήματα του στρατού, περιπολικά, μηχανές και άλλα οχήματα ξεκίνησε και συνοδεύει τη βόμβα στο σημείο όπου θα καταστραφεί, περίπου 60 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο.

    1486907473242908

    Όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο Περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο συναγερμός έχει λήξει καθώς η βόμβα απομακρύνθηκε και οι πολίτες μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

    “Τέλος καλό όλα καλά. Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η επιχείρηση απενεργοποίησης και απομάκρυνσης της βόμβας” είπε χαρακτηριστικά και έκανε λόγο για μια πρωτόγνωρη επιχείρηση για τα ελληνικά δεδομένα, τη μεγαλύτερη οργανωμένη εκκένωση περιοχής σε καιρό ειρήνης, όπως είπε, κατά την οποία απομακρύνθηκαν περίπου 70.000 συμπολίτες μας.

    “Όλα έγιναν στην εντέλεια” σχολίασε μετά το πέρας της επιχείρησης αδρανοποίησης και μεταφοράς της βόμβας από το Κορδελιό, ο εκπρόσωπος τύπου του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Νικόλαος Φανιός.

    Σε δηλώσεις του από το Κέντρο Επιχειρήσεων που στήθηκε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο κ. Φανιός σημείωσε:” Αυτό που ήταν ξένο για εμάς ήταν ότι η βόμβα βρέθηκε σε αστικό ιστό και χρειάστηκε να πάρουμε όλα αυτά τα μέτρα ασφαλείας. Όλα έγιναν στην εντέλεια. Η βόμβα μεταφέρεται σε συγκεκριμένο χώρο και εκεί θα γίνει η εξουδετέρωση. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνει μία τεράστια έκρηξη, υπάρχουν διαδικασίες οι οποίες θα ακολουθηθούν”.

    Ο κ. Φανιός πρόσθεσε ότι η βόμβα ήταν αμερικανικής προέλευσης, 250 λιμπρών και ο πυροδοτικός της μηχανισμός ήταν σε πολύ καλή κατάσταση”.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, η βόμβα θα θαφτεί και θα τοποθετήσουν μια θερμαντική ύλη, προκαλώντας μια μικρή έκρηξη, με σκοπό να εξουδετερωθεί η πυρίτιδα.

    Εν τω μεταξύ, κανονικά πραγματοποιούνται από τις 15.00 τα δρομολόγια των λεωφορείων του ΟΑΣΘ, ενώ σιγά σιγά ανοίγουν και οι γύρω δρόμου, ώστε να μπορούν να μετακινηθούν και όσοι χρησιμοποίησαν τα ΙΧ τους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κορδελιό: Η τεράστια επιχείρηση απομάκρυνσης των κατοίκων μέσα από 17 φωτογραφίες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορδελιό: Ολοκληρώθηκε η απενεργοποίηση της βόμβας



    ΣΧΟΛΙΑ