• Top Stories

    Στ. Κοντονής: Θεμελιώδες ζήτημα η αξιοπιστία των στατιστικών στοιχείων

    Σταύρος Κοντονής

    Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής


    Δύο 24ωρα μετά το δριμύ κατηγορώ που ακούστηκε στη Γενική Συνέλευση των διοικητικών δικαστών για τα άλυτα προβλήματα που έχουν φέρει την Ελλάδα πρώτη στις 26 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το μεγαλύτερο αριθμό εκκρεμών υποθέσεων, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής επισκέφθηκε σήμερα το Συμβούλιο της Επικρατείας και το Διοικητικό Πρωτοδικείο και Εφετείο Αθηνών.

    Ο κ. Κοντονής ενημερώθηκε για τη λειτουργία του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Δικαστικών Υποθέσεων για τη Διοικητική Δικαιοσύνη και παρακολούθησε σε πραγματικό χρόνο τις τεχνικές δυνατότητες που παρέχονται σε δικαστές, δικηγόρους, δικαστικούς υπαλλήλους και πολίτες, οι οποίοι μπορούν να παρακολουθούν βήμα-βήμα τα στάδια μιας υπόθεσης.

    Αμέσως μετά την επίσκεψή του ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε:
    «Αποτελεί θεμελιώδες ζήτημα για εμάς η αξιοπιστία των στατιστικών στοιχείων. Η δυνατότητα παρακολούθησης της πορείας μιας υπόθεσης είναι απολύτως θετική και στοιχειώδης σε ένα κράτος-δικαίου. Μέχρι τώρα πηγαίναμε στα τυφλά, πελαγοδρομούσαμε. Τα στοιχεία ήταν αποσπασματικά. Πλέον με το εργαλείο αυτό μπορούμε να οργανώσουμε τα επόμενα βήματά μας για την επιτάχυνση των ρυθμών απονομής της Δικαιοσύνης».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αποδεσμεύεται τραπεζικός λογαριασμός για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι στο ΔΟΛ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κ. Μητσοτάκης: Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα δραχμής για την Ελλάδα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΣΕΒ: Η οικονομία κινδυνεύει να βρεθεί ξανά σε τέλμα



    ΣΧΟΛΙΑ