ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η αστυνομία του Γκέτεμποργκ εξουδετέρωσε βόμβα σε προσφυγικό καταυλισμό μετά από alert εργαζόμενου για ύποπτο πακέτο. Οι φιλοξενούμενοι πρόλαβαν να απομακρυνθούν απ’ το χώρο λίγο πριν το.. κακό , καθώς έφθαναν οι πυροτεχνουργοί. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Πέτερ Άντλερσον έκανε λόγο για «σοβαρό περιστατικό», ενώ είναι σε εξέλιξη έρευνα. Μέχρι στιγμής, πάντως δεν έχουν γίνει συλλήψεις.
Στον καταυλισμό φιλοξενούνται περίπου 140 άτομα, πολλά εκ των οποίων απουσίαζαν ευτυχώς την ώρα εκείνη.
Πριν από μερικές μέρες τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι η αστυνομία βρίσκεται συνέχεια επί ποδός λόγω της δράσης συμμοριών μεταναστών στο Γκέτεμποργκ στο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Σουηδίας, το Nordstan. Πολλοί κάτοικοι της σουηδικής μεγαλούπολης φοβούνται να πάνε στο κέντρο αυτό, λόγω των παρενοχλήσεων και των επιθέσεων που δέχονται συχνά.
Τα προβλήματα στο εμπορικό κέντρο συνήθως ξεκινούν μετά το κλείσιμο των καταστημάτων στις οκτώ το βράδυ και σε πολλές περιπτώσεις τα μέλη των συμμοριών είναι περισσότερα απ’ τους αστυνομικούς.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Expressen οι συμμορίες ακολουθούν τακτικές εκφοβισμού κατά πελατών, καταστηματαρχών, ακόμη και της τοπικής αστυνομίας, η οποία αναγκάστηκε να λάβει έκτακτα μέτρα.
Τον περασμένο Οκτώβριο διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους του νησιού Γκότλαντ της Σουηδίας, μετά την απελευθέρωση από την αστυνομία αρκετών ανδρών -αιτούντων άσυλο, όπως ανέφεραν τότε τοπικά ΜΜΕ- που κατηγορούνταν για τον ομαδικό βιασμό μιας ανάπηρης γυναίκας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η Τερέζα Μέι στις ΗΠΑ με δώρα για τον Ντόναλντ και τη Μελάνια
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χάσαμε το ένα τρίτο του εισοδήματός μας μέσα σε έξι χρόνια: Τα ζοφερά στοιχεία της ΤτΕ
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στα… άδυτα του Εθνικού Κτηματολογίου – Τι συμβαίνει με την Χριστίνα Κλωνάρη;
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Eurovision 2026: Ο Αkylas με το Ferto είναι ο μεγάλος νικητής – Όσα έγιναν στον ελληνικό τελικό
- Τράπεζες: Ολα τα συνδρομητικά πακέτα για φθηνότερες καθημερινές συναλλαγές
- Γιατί βούτηξε η ΤΙΤΑΝ, τι θα κάνει η Εθνική Τράπεζα, η μάχη Theon με τους short, ποιο deal της Ideal χάλασε, βιομήχανοι κατά Τσάφου, μια αποκάλυψη για Τσίπρα – Στουρνάρα και όταν η Ζαχαράκη γίνεται ντεκόρ της Κίμπερλι
- Πλειστηριασμοί: Το σφυρί της εβδομάδας «χτυπά» σε Ξάνθη, ΣΒΑΜΠΕ και «Ελληνικός Νηογνώμονας»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.