• Πολιτική

    Α. Σώρρας: Η ώρα του εισαγγελέα – Κλήθηκε ως ύποπτος για τη διάπραξη κακουργημάτων

    Σώρρας

    Αρτέμης Σώρρας


    Ως ύποπτος για τη διάπραξη κακουργηματικών πράξεων κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις ο Αρτέμης Σώρρας. Ο επικεφαλής των «Ελλήνων Συνέλευσις» έχει προθεσμία να εμφανιστεί μέχρι αύριο στην εισαγγελέα που διερευνά εάν ο ίδιος ηγείται ενός φορέα που δρα ως εγκληματική οργάνωση και εάν εξαπατά τους πολίτες πείθοντας τους ότι κατέχει 600 δισ. δολάρια, από τα οποία μπορούν να «εξοφλήσουν» τις οφειλές τους σε εφορίες, τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία.

    Σε ανωμοτί εξηγήσεις έχουν κληθεί και επτά συνεργάτες του αυτοαποκαλούμενου «εθνοσωτήρα».

    Όπως έγραφε τη Δευτέρα το Mononews, η έρευνα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών βρίσκεται πλέον στο τελευταίο της στάδιο. Η εισαγγελέας Ευγενία Αυλίδου έχει συλλέξει μαρτυρικές καταθέσεις, έγγραφα από τράπεζες και υπηρεσίες και από αυτό το υλικό φαίνεται πως προκύπτουν ενδείξεις ικανές να φέρουν σε θέση υπόπτου τον Αρτέμη Σώρρα και στενούς συνεργάτες του.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική κλήση στον κ. Σώρρα εστάλη πριν από περίπου δύο εβδομάδες. Ο ίδιος ωστόσο δεν εμφανίστηκε ενώπιον της εισαγγελέως καμία από τις δύο φορές που ζήτησε προθεσμία. Εμφανίστηκε μόνο ένας δικηγόρος του, ο οποίος, εκπροσωπώντας τον Αρτέμη Σώρρα, έχει δικαίωμα να προσκομίσει τις έγγραφες εξηγήσεις, χωρίς απαραίτητα να εμφανιστεί στο εισαγγελικό γραφείο και ο κ. Σώρρας.

    Αρτέμης Σώρρας

    Δύο κακουργήματα διερευνά η εισαγγελέας

    Δύο κακουργήματα, της απάτης και της σύστασης, διεύθυνσης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση αλλά και σειρά άλλων, πλημμεληματικού χαρακτήρα, όπως η διασπορά ψευδών ειδήσεων και η διέγερση πολιτών σε βιαιοπραγίες ή της αμοιβαίας διχόνοιας, αναζητά η εισαγγελέας εάν τελέστηκαν από τον ιδρυτή των «Ελλήνων Συνέλευσις» και μέλη της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης και παράλληλα, πολιτικού φορέα.

    Από τις έγγραφες εξηγήσεις του κ. Σώρρα και των υπολοίπων επτά υπόπτων και την αντιπαραβολή τους με το αποδεικτικό υλικό της δικογραφίας, η κα Αυλίδου θα καταλήξει στο κρίσιμο ζητούμενο της προκαταρκτικής εξέτασης: Ο Σώρρας είναι ένας κροίσος και ο μεγάλος ευεργέτης των καταχρεωμένων Ελλήνων ή ένας άφραγκος μεγιστάνας και ο ηγέτης μιας εγκληματικής οργάνωσης που δρα κάτω από το μανδύα ενός πολιτικού σχηματισμού για να «μαγνητίζει» και να εξαπατά απελπισμένους πολίτες;

    Συνεπώς, μετά τις ανωμοτί εξηγήσεις (και μόνο στην περίπτωση που δεν έχει προκύψει κάποιο νέο στοιχείο στη δικογραφία που να αιτιολογεί ακόμα μία νέα προθεσμία στους οκτώ υπόπτους), η εισαγγελέας θα αποφασίσει την ερχόμενη εβδομάδα εάν θα θέσει την υπόθεση στο αρχείο ελλείψει επαρκών ενδείξεων διάπραξης αδικημάτων ή εάν θα ασκήσει ποινική δίωξη σε βάρος του Αρτέμη Σώρρα και των συνεργατών του, με ποιο βαριά κατηγορία αυτή της σύστασης, διεύθυνσης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση (εάν κριθεί ότι οι πρακτικές των «Ελλήνων Συνέλευσις» παραπέμπουν σε πρακτικής εγκληματικής οργάνωσης), με τις εξελίξεις σε αυτή την περίπτωση να σηματοδοτούνται με ταχύτατους ρυθμούς.

    Αρτέμης Σώρρας

    Η μήνυση και η παρέμβαση του υπουργού

    Η προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών άρχισε στα τέλη του περασμένου Γενάρη, μετά το φάκελο που διαβίβασε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο υπουργός Δικαιοσύνης (με δημοσιεύματα για τα «έργα και τις ημέρες» του Σώρρα) και τη μηνυτήρια αναφορά του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Στεφανόπουλου.

    Ο μηνυτής υποστηρίζει ότι «η ΜΚΟ “Ελλήνων Συνέλευσις” δρα ως εγκληματική οργάνωση και κάνει λόγο «για ένα φαινόμενο κραυγαλέας εξαπάτησης των πολιτών καθώς αποτελεί την πρώτη παγκόσμια απόπειρα απάτης, κατά την οποία γίνεται κοινοποίηση πλαστού χρεογράφου (του χρεογράφου Σώρρα) σε όλες τις δικαστικές, ελεγκτικές και τραπεζικές αρχές της χώρας».

    Παράλληλα, στην εισαγγελέα Ευγενία Αυλίδου έχουν διαβιβαστεί και δικογραφίες, κυρίως από εισαγγελίες της Πελοποννήσου, με τα εξώδικα που έχουν προσκομίσει εκατοντάδες πολίτες σε εφορίες, τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία, παραπέμποντας την πληρωμή των οφειλών τους στα ομόλογα του Αρτέμη Σώρρα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Δεν ντρέπεται;» – Ο Αλβάρο ζητά 10 εκατ. δολάρια από την Ωνάση! – Ποιος ο απίστευτος λόγος

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ένας τραπεζίτης και ένας πρέσβης αποκαλύπτουν: Γιατί η Ελλάδα είναι αιώνες πίσω από την Ολλανδία (που έχει ευρώ) και το Ισραήλ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αποκαλυπτική απολογία της Βίκυς Σταμάτη: «Ο Τσοχατζόπουλος τα έδωσε όλα σε συγκεκριμένα πρόσωπα»



    ΣΧΟΛΙΑ