• Top Stories

    Συναγερμός στην Ιταλία: Ο αρχηγός της αστυνομίας προειδοποιεί για χτύπημα του ISIS

    Ιταλία

    Φράνκο Γκαμπριέλι, αρχηγός της ιταλικής αστυνομίας


    Συναγερμός στην Ιταλία, καθώς, όπως υποστήριξε ο επικεφαλής της ιταλικής αστυνομίας Φράνκο Γκαμπριέλι σε 2 συνεντεύξεις του στις εφημερίδες Il Giornale και Quotidiano Nazionale, το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) πρόκειται να χτυπήσει και στη γειτονική χώρα, αργά ή γρήγορα.

    Συγκεκριμένα, ο Γκαμπριέλι είπε ότι «Θέλω να το πω με πολύ ωμό τρόπο. Αργά ή γρήγορα θα πληρώσουμε και εμείς ένα τίμημα. Δεν υπάρχει αμφιβολία, δεν πρέπει να τρέφουμε αυταπάτες. Ελπίζουμε να είναι σε όσο γίνεται πιο περιορισμένη κλίμακα».

    Ο επικεφαλής της ιταλικής αστυνομίας δήλωσε επίσης ότι «οι έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, πολλές φορές έπειτα από απελάσεις, απέδειξαν ότι σημαντικός αριθμός των προσώπων που ετέθησαν υπό προσωρινή κράτηση στην Ιταλία επειδή θεωρήθηκε ότι παρείχαν στήριξη στον ISIS όντως ετοιμάζονταν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις και να δολοφονήσουν αθώους πολίτες».

    Ο Γκαμπριέλι, ωστόσο, πιστεύει ότι «ο ιταλικός λαός θα ηττηθεί μόνον αν επιτρέψει να αλλάξουν οι καθημερινές συνήθειές του» και πως οι απελάσεις των υπόπτων πρέπει να συνεχιστούν με τον ταχύτερο δυνατό ρυθμό «αμέσως μετά την καταδικαστική απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου».

    Όπως και ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι, έτσι και ο Γκαμπριέλι θεωρεί ότι οι ακραίες ιδέες του ισλαμικού φονταμενταλισμού μπορούν να διαδοθούν κυρίως μέσα στις φυλακές «διότι υπάρχουν άνθρωποι που αναζητούν απαντήσεις για την κοινωνική και οικονομική τους κατάσταση μέσα στην θρησκευτική διάσταση».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μ. Λαζαρίδης: «Ο Κ. Μητσοτάκης είναι έτοιμος να κυβερνήσει από αύριο το πρωί»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φλόριντα: Βετεράνος του Ιράκ ο δράστης της αιματηρής επίθεσης στο αεροδρόμιο Fort Lauderdale

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: CIA: Ο Πούτιν έδωσε εντολή για εκστρατεία επιρροής υπέρ του Τραμπ



    ΣΧΟΛΙΑ