• Top Stories

    Σφοδρή σύγκρουση Τζανακόπουλου – Κικίλια: Τι είπαν στο πολυαναμενόμενο debate τους (video)

    Κικίλιας Τζανακόπουλος

    Δ. Τζανακόπουλος – Β. Κικίλιας


    Το είπαν και το έκαναν! Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο Βασίλης Κικίλιας διασταύρωσαν τα ξίφη του, σε μια σκληρή αντιπαράθεση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

    Το ραντεβού είχε κλειστεί μέσω του Twitter, το βράδυ της Τρίτης, μετά από πρόσκληση του κυβερνητικού εκπροσώπου που αποδέχθηκε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας. Το debate  κλείστηκε για το βράδυ της Τετάρτης και το κεντρικό δελτίου του ΑΝΤ1, με παρουσιαστή τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο οποίος μάλιστα αυτοπροτάθηκε επίσης μέσω του Twitter.

    Τζανακόπουλος: «Το 4ο μνημόνιο είναι ο ευσεβής πόθος της ΝΔ»

    Ο κ. Τζαννακόπουλος κατηγόρησε τον εκπρόσωπο της Ν.Δ για προσπάθεια παραχάραξης της πραγματικότητας. Όπως είπε η αξιωματική αντιπολίτευση ποντάρει στην καταστροφή.

    Αναφορικά με την πορεία της αξιολόγησης επεσήμανε ότι στις 20 Φλεβάρη δεν υπογράφηκε καμία συμφωνία στο Eurogroup, αλλά τέθηκαν οι βασικοί άξονες.

    Υποστήριξε για άλλη μια φορά ότι η δημοσιονομική επίπτωση των μέτρων θα είναι μηδενική. «2% θα είναι οι επιβαρύνσεις και θα υπάρξει 2% ελαφρύνσεων. Αυτή είναι η λογική της συμφωνίας» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Εφόσον το 2018 πιάσουμε το 3,5% του πλεονάσματος θα έχουμε την δυνατότητα να αλλάξουμε το δημοσιονομικό μείγμα» πρόσθεσε.

    Απαντώντας στην καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης είπε ότι έχει να κάνει με τις αντιλήψεις στην Γερμανία και το Δ.Ν.Τ για το ελληνικό χρέος και διαβεβαίωσε ότι η συμφωνία θα ολοκληρωθεί.

    Μάλιστα κατηγόρησε τη Ν.Δ ότι «πολλές φορές έχει πάρει τη θέση του ΔΝΤ σ’ αυτή την ιστορία», και τόνισε ότι «το 4ο μνημόνιο είναι ο ευσεβής πόθος της ΝΔ»

    Τέλος απαντώντας σε στον κ. Κικίλιας είπε: «Μαθήματα ηθικής από ανθρώπους που είναι πνιγμένοι στα σκάνδαλα δεν θα μας κατηγορήσουν για μεγάλη ζωή» είπε ο κ. Τζανακόπουλος.

    Β. Κικίλιας: «Όχι μόνο αντίμετρα δεν υπάρχουν, αλλά υπάρχει άγρια φορολόγηση»

    Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι απευθύνεται, μακρυά από επικοινωνιακές τακτικές, στο 1,5 εκατομμύριο των ανέργων και το 1,5 εκατομμύριο των ανθρώπων που ζουν σε φτώχεια»

    Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ψεύδεται, υποστηρίζοντας: «Η κυβέρνηση μιλά για συμφωνία δίχως δημοσιονομική επιβάρυνση, όταν η συμφωνία του Eurogroup μιλά για μέτρα 2% δηλαδή 3,6 δισ. , κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, μείωση του αφορολόγητου…Ο κ. Τζανακόπουλος έλεγε ότι θα κλείσει η αξιολόγηση τον Γενάρη».

    Παρουσίασε έντυπο με παλαιότερες δηλώσεις του πρωθυπουργού και ανέφερε: «Ο κ. Τσίπρας έλεγε ότι είναι αδύνατο να πιάσουμε πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3,5% μετά το 2018. Μας υποσχέθηκε ότι θα κλείσει η αξιολόγηση στις 5 Δεκεμβρίου…Όχι μόνο αντίμετρα δεν υπάρχουν, αλλά υπάρχει άγρια φορολόγηση. Η πραγματική οικονομία στενάζει, το τραπεζικό σύστημα αιμορραγεί…».

    Συνεχίζοντας την επίθεση είπε ότι « θέλουν να κρατήσουν την καρέκλα τους και να κάνουν μεγάλη ζωή. Καθυστερούν επίτηδες την διαπραγμάτευση. Κάνουν βόλτες με lear Jet ανά την υφήλιο».

    Όπως υποστήριξε, «το 87% αποδοκιμάζει την κυβέρνηση και το 75% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ».

    Απευθυνόμενος με προς τον κ. Τζανακόπουλο ανέφερε: «Πλησιάζετε μονοψήφιο αριθμό, τόσες πολλές κλούβες των ΜΑΤ γύρω από το Μέγαρο Μαξίμου πρώτη φορά υπάρχουν».«Το 3ο μνημόνιο ήταν αχρείαστο, ήλθε με ευθύνη του κ. Τσίπρα και του κ. Βαρουφάκη.»

    Στο ερώτημα για το αν η κυβέρνηση της ΝΔ θα υλοποιήσει την συμφωνία που φέρνει η παρούσα κυβέρνηση απάντησε ότι «θα συζητήσει με τους εταίρους για το πρόγραμμα».

    Είπε ακόμη ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ θα μειώσει την φορολογία των επιχειρήσεων και των φυσικών προσώπων, θα μειώσει τις δαπάνες, θα εξοικονομήσει πόρους από τη μείωση των δαπανών του κράτους. Θα κάνει μεταρρυθμίσεις και θα αυξήσει το ΑΕΠ της χώρας, δεν είμαστε ίδιοι… Το μέλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως θα βολέψει ημετέρους». Ο κ. Κικίλιας ρωτούσε επιτακτικά «πότε θα κλείσει η αξιολόγηση;», ενώ υπενθύμισε παλαιότερες υποσχέσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πολάκης εναντίον όλων: Επίθεση σε ΣτΕ και ΜΜΕ, ειρωνεία για συνδικαλιστές, νέα άγρια κόντρα με Γεωργιάδη (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη-ΕΕΤ: Να αποκατασταθεί η κανονικότητα στις τράπεζες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Α. Σώρρας: Η ώρα του εισαγγελέα – Κλήθηκε ως ύποπτος για τη διάπραξη κακουργημάτων



    ΣΧΟΛΙΑ