Πολιτική

Σε σοβαρή κατάσταση στην Εντατική 6χρονο αγόρι που έπεσε από τον 4ο όροφο στην Κηφισιά (video)

  • NewsRoom


Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού το άτυχο 6χρονο αγοράκι που το πρωί του Σαββάτου έπεσε από το μπαλκόνι του 4ου ορόφου πολυκατοικίας στην Κηφισιά.

Το μικρό παιδί ξέφυγε στιγμιαία από την προσοχή των γονιών του και βγήκε στο πίσω μπαλκόνι του σπιτιού. Παρά την ύπαρξη προστατευτικών στα κάγκελα, ο μικρός κατάφερε να σκαρφαλώσει με αποτέλεσμα να βρεθεί στο κενό από ύψος 10 μέτρων.

Ευτυχώς, τα δέντρα που βρίσκονταν στον κήπο της πολυκατοικίας ανέκοψαν την πτώση του, ενώ για καλή του τύχη, δεν έπεσε ούτε στα κάγκελα του κήπου ούτε στο τσιμέντο.

Το παιδί μεταφέρθηκε αρχικά στα επείγοντα περιστατικά του ΚΑΤ, όπου οι γιατροί που το εξέτασαν διαπίστωσαν ότι είχε τραυματιστεί σοβαρά και είχε υποστεί θλάση στους πνεύμονες, ρήξη σπλήνας και ήπατος, ενώ είχε αιμάτωμα στην κοιλιά και το περιτόνιο πάνω από τα όργανα.

Υπεβλήθη άμεσα σε επέμβαση και του έγινε σπληνεκτομή και συρραφή του ήπατος, ακινητοποιήθηκαν τα κατάγματα και τοποθετήθηκαν σωλανάκια για τους πνεύμονες να μη μαζέψουν υγρό.

Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων, όπου νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Το ιατρικό ανακοινωθέν

Ο ασθενής Σ.Κ., 6 ετών προσεκομίσθη στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου μας σήμερα Σάββατο 11/2/2017 και ώρα 10:52 π.μ. σε βαρύτατη γενική κατάσταση ύστερα από αναφερόμενη πτώση από ύψος περίπου 10 μέτρα. Διασωληνώθηκε άμεσα λόγω αιμοδυναμικής αστάθειας και επαπειλούμενου αεραγωγού.
Ήταν κάτωχρος με αιμοδυναμική αστάθεια και κόρες οφθαλμών σε μέση θέση χωρίς φωτοκινητική αντίδραση. Διαπιστώθηκε σοβαρή πνευμονική θλάση και πνευμοθώρακας δεξιά. Κλινικώς κατάγματα των μηρών άμφω.
Έγινε έλεγχος περιτοναϊκής κοιλότητας με καθετήρα και διαπιστώθηκε ότι το αίμα αναδύετο με την μορφή πίδακος. Οδηγήθηκε άμεσα στο χειρουργείο με αδιασταύρωτο αίμα. Κατά την χειρουργική επέμβαση, διαπιστώθηκε κατακερματισμένος σπλήνας, ρήξη του ήπατος μονήρης, εκτεταμένο οπισθοπεριτοναϊκό αιμάτωμα.
Εκτελέστηκε σπληνεκτομή και συρραφή του ήπατος. Ακινητοποιήθηκαν τα κατάγματα και τοποθετήθηκαν σωλήνες μπιλάου άμφω.
Ύστερα από επικοινωνία με την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων «Παν. & Αγλ. Κυριακού», μεταφέρθηκε συνοδεία Αναισθησιολόγου με Κινητή Μονάδα του ΕΚΑΒ.

Οι Ιατροί

Χρήστος Παπαζαχαρίας
Διευθυντής ΕΣΥ, Γενικός Χειρουργός
Α’ Τμήμα Γενικής Χειρουργικής

Δημήτριος Κωλέτσης
Επιμελητής Α’ ΕΣΥ, Αναισθησιολόγος

Ιωάννης Γακίδης
Διευθυντής ΕΣΥ, Θωρακοχειρουργός

Ευγένιος Βλάχος
Διευθυντής ΕΣΥ, Παιδοορθοπεδικός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δύο Έλληνες έχουν κατακτήσει τη Γερμανία με ένα κατάστημα ντελικατέσεν

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σταθερή η κατάσταση της Πολωνής πρωθυπουργού μετά το τροχαίο

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΣΟΚ: Ετοιμάζουν νέα αύξηση στις τιμές των αυτοκινήτων


ΣΧΟΛΙΑ