• Top Stories

    Ρωσικό μαχητικό σκότωσε κατά λάθος τρεις Τούρκους στη Βόρεια Συρία

    • NewsRoom
    russian


    Ρωσικό μαχητικό σκότωσε κατά λάθος τρεις Τούρκους στρατιώτες και τραυμάτισαν άλλους 11 σε τουρκικό στρατώνα κατά την διάρκεια επιδρομών εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη βόρεια Συρία, όπως ανακοίνωσαν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

    Μετά το τραγικό συμβάν ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν τηλεφώνησε στον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τις απώλειες. Σύμφωνα με τον τουρκικό στρατό, οι δύο πλευρές διεξάγουν έρευνα για το περιστατικό.

    Σε ανακοίνωση του το Κρεμλίνο, αναφέρει ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να “αυξήσουν τη στρατιωτική τους συνεργασία κατά των επιχειρήσεων στη Συρία εναντίον των μαχητών του ISIS και άλλων εξτρεμιστικών οργανώσεων”.

    Σύμφωνα με το BBC, οι στρατιώτες στήριζαν τους Σύρους αντάρτες στην προσπάθειά τους να καταλάβουν την πόλη της αλ Μπαμπ που βρίσκεται τους τελευταίους δύο μήνες στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους.  Σημειώνεται ότι η συριακή κυβέρνηση από την πλευρά της έχει καταγγείλει την τουρκική στρατιωτική παρουσία και επέκταση στα εδάφη της.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ρέγκλινγκ προς ΔΝΤ: Δεν χρειάζεται περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κρίσιμο τετ α τετ Μέρκελ – Ντράγκι: Στο επίκεντρο το ελληνικό ζήτημα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Bild για Ελλάδα: Εμείς τους δίνουμε χρήματα κι αυτοί αγοράζουν F 35

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ