• Top Stories

    Π. Λιαργκόβας: Κι άλλη ανηφόρα μετά τη δεύτερη αξιολόγηση

    • NewsRoom
    Λιαργκόβας

    Παναγιώτης Λιαργκόβας, τέως επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής


    Ο καθηγητής Παναγιώτης Λιαργκόβας, ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, δήλωσε ότι η ενίσχυση της εμπιστοσύνης στην οικονομική πολιτική και στην Ελλάδα «είναι η σημαντικότερη παράμετρος που θα δημιουργηθεί από την άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης».

    Ο κ. Λιαργκόβας πρόσθεσε ότι η παράλληλη ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα «ποσοτικής χαλάρωσης» της ΕΚΤ, θα σημαίνει φθηνότερη και πιο άνετη χρηματοδότηση της οικονομίας, γεγονός που δύναται να οδηγήσει σε σταδιακή απόσυρση των capital controls, ενώ η Ελλάδα θα μπορέσει να επιδιώξει έξοδο στις αγορές.

    Ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, αναφερόμενος στις καθυστερήσεις που έχουν παρουσιαστεί στις διαπραγματεύσεις, έστειλε «μήνυμα» και προς τους θεσμούς, τονίζοντας ότι οι μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού δεν μπορούν να παραγνωρίζονται με τη λογική των αριθμών.

    Ταυτόχρονα, ωστόσο, ο κ. Λιαργκόβας υποστήριξε πως με την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης «θα υπάρξει μεν μια ανάσα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ο δρόμος θα σταματήσει να είναι ανηφορικός».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Eurogroup ώρα μηδέν: Επιχειρείται «προσύμφωνο» με παρεμβάσεις σε συντάξεις και αφορολόγητο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκαριστική έκθεση-φωτιά του ΔΝΤ προβλέπει κρίση για την Ελλάδα ως το 2050

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κ. Ρέγκλινγκ: Το τρίτο μνημόνιο θα ήταν αχρείαστο αν δεν υπήρχε το πισωγύρισμα λόγω ΣΥΡΙΖΑ



    ΣΧΟΛΙΑ