• Top Stories

    “Ο τελευταίος να κλείσει τη πόρτα” – Έφυγε και άλλος από το Ποτάμι – Με 7 βουλευτές ο Θεοδωράκης

    • NewsRoom


    Ακόμα μια απώλεια για το Ποτάμι! Σήμερα το πρωί, ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του! Πλέον, η Κ.Ο. του Σταύρου Θεοδωράκη “μετράει” 7 βουλευτές και κανείς δεν γνωρίζει τι πρόκειται να συμβεί…

    Ειδικότερα, ο Αχμέτ απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, με την οποία του κοινοποίησε την απόφασή του, ενώ την ίδια στιγμή «φουντώνουν» τα σενάρια περί ενδεχόμενης επιστροφής του στη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Εκεί ήδη βρίσκεται ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, ενώ με την Χαριλάου Τρικούπη φαίνεται πως «φλερτάρει» και η ανεξάρτητη βουλευτής, Κατερίνα Μάρκου.

    Σε δήλωσή του προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Ιλχάν Αχμέτ ανέφερε ότι ήδη έχει ενημερώσει τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, για τους λόγους της αποχώρησης του: «Πεποίθηση μου είναι ότι ο στόχος για τη δημιουργία ενός μεγάλου ενδιαμέσου χώρου με προοδευτικό πρόσημο, με πίστη στις αστείρευτες δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας, στις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης, στις δημοκρατικές κατακτήσεις αλλά και στις αναγκαίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, είναι εφικτός και αναγκαίος όσο ποτέ άλλοτε στην πρόσφατη πολιτική μας ιστορία», τονίζει χαρακτηριστικά.

    Αναφέρει ακόμα ότι «για να υπηρετηθεί αυτός ο στόχος χρειάζεται άθροιση δυνάμεων, κοινό προγραμματικό πλαίσιο, παραμερισμός προσωπικών εγωισμών και παραλυτικών ισορροπιών στην λογική μιας ξεπερασμένης πολιτικής επετηρίδας, που απογοητεύουν τους πολίτες, παγιώνοντας την αίσθηση ότι δεν υπάρχει προοπτική για την έξοδο της χώρας από τη βαθιά οικονομική και κοινωνική της κρίση. Αυτοί είναι οι άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθώ και οι αρχές που θα υπαγορεύσουν τις επόμενες κινήσεις μου».

    Η απάντηση Θεοδωράκη

    Η απάντηση Θεοδωράκη στον Αχμέτ ήρθε μέσω twitter. Ο επικεφαλής του Ποταμιού έγραψε χαρακτηριστικά τα εξής: «Ρωτούν “ήσασταν 11, τώρα είστε 7, τι θα κάνεις;”. Τους απαντώ με Καζαντζάκη: Μην καταδέχεσαι να ρωτάς “θα νικήσουμε; θα νικηθούμε;” Πολέμα!».



    ΣΧΟΛΙΑ