• Ελλάδα

    Λιποθυμίες στο υπουργείο Υγείας – Οι εργολαβικοί εργαζόμενοι άπλωσαν «ματωμένα» ρούχα (video)

    • NewsRoom
    υπουργείο Υγείας


    Κυριολεκτικά χαμός επικρατεί αυτή την ώρα στο υπουργείο Υγείας όπου διαδηλώνουν εργαζόμενοι στα νοσοκομεία αλλά και καθαρίστριες. Οι διαδηλωτές ζήτησαν συνάντηση με τον υπουργό κ. Ξάνθο.

    Οταν εκείνος αρνήθηκε, οι διαδηλωτές προσπάθησαν να εισβάλουν στο υπουργείο. Υπάρχουν και λιποθυμίες, ενώ οι συγκεντρωμένοι δηλώνουν ότι δεν θα υποχωρήσουν.

    Οι εργαζόμενοι έβαλαν συρματόπλεγμα στην είσοδο και “ματωμένες” νοσοκομειακές φόρμες πάνω σε αυτό όπως επίσης και κρεμάλες πάνω σε δέντρα με τις φωτογραφίες τους. Έστησαν ακόμη και κατσαρόλα, όπου μαγείρεψαν ρύζι μαζί με μακαρόνια συμβολικά καταγγέλλοντας τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, κ. Πολάκη πως “μας πετάει στο δρόμο εμάς και τις οικογένειες μας”. Επίσης έκαψαν τις στολές τους.

    υπουργείο Υγείας

    Τραπεζοκόμοι καθαρίστριες και υπάλληλοι φύλαξης αναφέρουν πως γίνεται διαγωνισμός μεσω ΑΣΕΠ και 8000 από αυτούς θα απολυθούν, καθώς μοριοδοτούνται με 300 μόρια οι άνεργοι, λαμβάνοντας προτεραιότητα.

    υπουργείο Υγείας

    Την ίδια ώρα, χάος επικρατεί στους δρόμους της πόλης αφού με την 24ωρη απεργία που κήρυξαν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ σταθερής τροχιάς, οι πολίτες αντιμετωπίζουν φοβερή δυσκολία στις μετακινήσεις τους λόγω της κίνησης που έχει δημιουργηθεί στους δρόμους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ήταν το Eurogroup o πολιτικός θάνατος του Τσακαλώτου;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Welt: Η Μέρκελ αποχαιρετά αθόρυβα τη λιτότητα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η κυβέρνηση υπόσχεται ξανά «ελπίδα», ΔΝΤ και Σόιμπλε συνεχίζουν να την «πυροβολούν»



    ΣΧΟΛΙΑ