• Πολιτική

    Κυριάκος Μητσοτάκης: “Η λαίλαπα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τα ψέματα, οι φόροι…” (video – pics)

    • NewsRoom


    Με το δικό του ξεχωριστό τρόπο ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε τα… χρόνια πολλά στον ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα που “γιορτάζει” δύο χρόνια στην εξουσία. Χρησιμοποιώντας βαρείς χαρακτηρισμούς κατά την συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι ο απολογισμός της τελευταίας διετίας «…είναι θλιβερός το μέγεθος της καταστροφής είναι αναμφισβήτητο, η ήττα της χώρας είναι καθολική».

    Όπως υποστήριξε «…η λαίλαπα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν άφησε τίποτα όρθιο στο πέρασμά της. Η οπισθοδρόμηση τα δύο τελευταία χρόνια δεν έχει προηγούμενο». Υποστήριξε ακόμα πως δεν υπάρχει σήμερα κοινωνική ομάδα σε καλύτερη θέση από ό,τι ήταν το 2014. «Το 2014 η χώρα έβγαινε από την κρίση και επί ΣΥΡΙΖΑ μπήκε ξανά στην ύφεση. Το 2014 είχαμε αρχίσει αργά και σταδιακά να μειώνουμε την φορολογία, επί ΣΥΡΙΖΑ οι φόροι αυξάνονται. Επί ΣΥΡΙΖΑ το τραπεζικό σύστημα παραπαίει, η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μειώνεται, τα λουκέτα στις επιχειρήσεις αυξάνονται».

    Και συνέχισε: «Η πολιτική Τσίπρα – Καμμένου είναι μια πολιτική ανάλγητη, κυνική. Κάποιοι έχουν το θράσος να γιορτάζουν σήμερα αυτήν την επέτειο, τη μαύρη επέτειο, όπως έχει ήδη καταγραφεί στη συνείδηση του ελληνικού λαού».

    Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ανέφερε στην συνέχεια ότι «…υποσχέθηκαν αξιοπρέπεια και έφεραν επιβαρύνσεις για τους πιο αδύναμους. Υποσχέθηκαν διαφάνεια και φτιάχνουν νέο καθεστώς διαπλοκής. Ήρθε η ώρα να πούμε ότι η τωρινή μιζέρια και κατάντια είναι μια θλιβερή παρένθεση. Η “πρώτη φορά Αριστερά” ήρθε στην εξουσία με τα πανιά φουσκωμένα από τον άνεμο του λαϊκισμού και θα φύγει με τα πανιά σκισμένα».

    Τέλος, για να περιγράψει – όπως είπε – την τραυματική εμπειρία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, είπε τρεις λέξεις: «Ψέματα, ανικανότητα, φόροι…».

    Το παρών έδωσαν πολλά στελέχη της Ν.Δ., ανάμεσά τους ο Κώστας Καραμανλής και ο Αντώνης Σαμαράς.

     

    5

    2


    3


    4



    ΣΧΟΛΙΑ