• Top Stories

    Εισαγγελική παρέμβαση για τις καταγγελίες Κυριτσάκη

    Δημήτρης Κυριτσάκης

    Δημήτρης Κυριτσάκης


    Στο εισαγγελικό μικροσκόπιο θα βρεθούν οι καταγγελίες που έκανε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Δημήτρης Κυριτσάκης, για προσπάθεια επηρεασμού της Επιτροπής με στοχευμένες καταγγελίες από συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο.

    Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου διαβίβασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών τα δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου με τα όσα ο κ. Κυριτσάκης κατήγγειλε πριν από λίγες ημέρες στην Επιτροπή  Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Η παραγγελία της είναι να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση για να διερευνηθεί εάν τελέστηκαν ή όχι αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα.

    Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού έχει καταγγείλει  ότι «δικηγορικό γραφείο βρίσκει κάθε φορά έναν βουλευτή και τον βάζει να καταθέτει ερωτήσεις στη Βουλή  για 4-5 εταιρείες για τις οποίες έχουν γίνει καταγγελίες”. Μίλησε παράλληλα για προσπάθεια επηρεασμού της Επιτροπής καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε με αυτές τις πρακτικές  «θέλουν να εκβιάσουν την Επιτροπή για να προτεραιοποιεί τους ελέγχους όπως τους βολεύει και ασχολούμαι κάθε μέρα με αυτά».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αλαλούμ με τα μπλοκάκια, κάνει πίσω η κυβέρνηση: «Ελάτε να τα βρούμε»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι συζήτησαν στο δείπνο ο Σόιμπλε με τον Τόμσεν με “μενού” την Ελλάδα – Τι είπε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ποιος είναι ο “μυστηριώδης” ομογενής από την Βενεζουέλα που αγοράζει ξενοδοχεία στην Ελλάδα



    ΣΧΟΛΙΑ