• Top Stories

    Υπό την απειλή βόμβας 250 κιλών ζουν 50.000 κάτοικοι στο Κορδελιό

    • NewsRoom


    Υπό την απειλή της βόμβας βάρους 250 κιλών, που βρέθηκε κατά την διάρκεια εργασιών σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο Κορδελιό της Θεσσαλονίκης, ζουν οι 50.000 κάτοικοι της περιοχής, με τους ειδικούς εκτιμητές να τονίζουν πως αυτή την στιγμή δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. 

    Ωστόσο έχει στηθεί ειδική επιχείρηση για την εξουδετέρωση της βόμβας, που χρονολογείται από τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, καθώς χρειάζονται συντονισμένοι χειρισμοί για την απασφάλισή της, προκειμένου να μη διατρέξουν κίνδυνο οι κάτοικοι.

    Το θέμα έχει περάσει στα χέρια της Περιφέρειας, με συντονίστρια την αντιπεριφερειάρχη Βούλα Πατουλίδου, ενώ στην επιχείρηση εμπλέκονται ο δήμος Δέλτα, ο δήμος Αμπελοκήπων- Μενεμένης και ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου.

    «Όλα θα πάνε καλά, απλά θέλει την οργάνωση. Για να είμαστε σίγουροι θα υπάρχει απομάκρυνση των κατοίκων σε ακτίνα δυο χιλιομέτρων από το σημείο που βρέθηκε η βόμβα. Μπορεί να είναι 50.000 αλλά και περισσότεροι κάτοικοι, καθώς δεν πρόκειται για αραιοκατοικημένη περιοχή. Το μεγαλύτερο βάρος πέφτει στο δήμο Κορδελιού – Ευόσμου», δήλωσε η Βούλα Πατουλίδου.

    Η επιχείρηση πρόκειται να αρχίσει το μεσημέρι της Κυριακής και αναμένεται να κρατήσει λίγες ώρες. Ήδη ψάχνουν λεωφορεία που θα μετακινήσουν τους κατοίκους και τις ευπαθείς ομάδες, αλλά αναζητείται και το σημείο που θα παραμείνουν μέχρι να εξουδετερωθεί η βόμβα.

    «Θεωρήσαμε ότι καλύτερη ημέρα είναι η Κυριακή, που είναι κλειστά τα σχολεία και τα καταστήματα. Λόγω της ημέρας θα είναι πιο εύκολη η μετακίνηση των πολιτών από τα σπίτια τους. Ψάχνουμε λεωφορεία που θα μετακινήσουν τον κόσμο και που θα τους πάνε», αναφέρει η Βούλα Πατουλίδου.

    «To τι μπορεί να συμβεί, αν δούμε πολεμικές ταινίες, μπορούμε να καταλάβουμε» λέει η Βούλα Πατουλίδου «αν έσκαγε, δεν θέλω να ξέρω τι θα μπορούσε να είχε γίνει. Χωρίς να έχω ειδίκευση και μόνο την εικόνα που έχουμε από ταινίες, φανταζόμαστε…»

    Εντός της ημέρας αναμένεται να γίνει νέα συνεδρίαση της Διεύθυνσης Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτου Ανάγκης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και θα ανακοινωθούν οι οδοί που θα πρέπει οι κάτοικοι να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους και ο τελικός σχεδιασμός της επιχείρησης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δίνουν το αφορολόγητο, ψάχνουν ανταλλάγματα (και στο βάθος εκλογές)

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΔΝΤ: Τι αναφέρει η έκθεση για το ελληνικό χρέος, οι προκλήσεις και οι τρεις λύσεις για την Ελλάδα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Περίεργη εκτίμηση. Το δολάριο θα καταρρεύσει με τον Τραμπ (όπως έγινε το 1980)



    ΣΧΟΛΙΑ