• Πολιτική

    Ίμια: Στα “κάγκελα” οι Τούρκοι μετά την αποχώρηση του Καμμένου! – Επίθεση του Τούρκου αντιπροέδρου (video)

    • NewsRoom

    Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος


    Η “επίσκεψη” του Πάνου Καμμένου στα Ίμια, προκάλεσε ένα… σοκ στους Τούρκους, καθώς δεν το περίμεναν. Μένοντας στον “θρίαμβο” της βόλτας του Τούρκου αρχηγού ΓΕΕΘΑ πριν από μερικές ημέρες στο ίδιο σημείο, η Άγκυρα δεν περίμενε πως ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας θα πήγαινε πρωί – πρωί στο συγκεκριμένο σημείο, τιμώντας τους τρεις πεσόντες της κρίσης των Ιμίων το 1996 Χριστόδουλο Καραθανάση, Έκτορα Γιαλοψό και Παναγιώτη Βλαχάκο, με τη ρίψη στεφάνου.

    Η “απάντηση” ήρθε καθυστερημένη, βλέποντας το… twitter του Πάνου Καμμένου, όπου ανάρτησε τις σχετικές φωτογραφίες. Με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, δόθηκε εντολή και αμέσως μετά την αποχώρηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, τουρκικά μαχητικά προχώρησαν σε πολλαπλές παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου και υπερπτήσεις πάνω από το σημείο.

    Ωστόσο, άμεση ήταν η απάντηση της Ελληνικής Πολεμική Αεροπορίας καθώς ελληνικά μαχητικά σηκώθηκαν στον αέρα και άμεσα προχώρησαν σε αναγνώριση και αναχαίτιση των τουρκικών αεροσκαφών.

    Σε πολιτικό επίπεδο, ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Βεϊσί Καϊνάκ, σε ένα ντελίριο προκλητικών δηλώσεων κατηγόρησε την Ελλάδα ότι προσπαθεί “να εκμεταλλευτεί πολλές βραχονησίδες, όπως και τα Καρντάκ (σ.σ.: όπως αποκαλούν οι Τούρκοι τα Ιμια)”.

    Πρόσθεσε δε σε απειλητικό τόνο ότι “η Τουρκία όμως δεν θα επιτρέψει στην Ελλάδα να ανοίξει νέους χώρους γύρω από αυτές (σ.σ.: τις βραχονησίδες)”.


    Το βίντεο

    Θυμίζουμε πως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έφτασε στο σημείο με ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού ενώ μαζί του ήταν ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου προκειμένου να τιμήσουν τους πεσόντες Χριστόδουλο Καραθανάση, Έκτορα Γιαλοψό και Παναγιώτη Βλαχάκο.

    Δείτε το σχετικό video:

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ