• Top Stories

    Γ. Ντάισελμπλουμ: Η έλλειψη εμπιστοσύνης είναι το μεγάλο πρόβλημα με την Ελλάδα

    Ντάισελμπλουμ

    Γερούν Ντάισελμπλουμ, επικεφαλής Eurogroup


    Την έλλειψη εμπιστοσύνης θέτει ως βασικό πρόβλημα για τις σχέσεις της Ελλάδας με την Ευρώπης, ο πρόεδρος τους Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

    Ο κ. Ντάισελμπλουμ, ο οποίος μίλησε στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στις Βρυξέλλες από τη βελγική εφημερίδα “L’ Echo” αναφέρθηκε στις επιπτώσεις που είχε η οικονομική κρίση στην εμπιστοσύνη μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωζώνης, αλλά και στις προσπάθειες που έγιναν όλο αυτό τον καιρό και φαίνεται πως αρχίζουν να αποδίδουν, σύμφωνα με την δική του άποψη.

    Στην περίπτωση, ωστόσο, της Ελλάδας, η  οποία συνεχίζει να αντιμετωπίζει «πιο θεμελιώδη προβλήματα», όπως ανέφερε ο κ. Ντάισλεμπλουμ, τόσο οικονομικά και θεσμικά, σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες που μπήκαν σε πρόγραμμα, η έλλειψη εμπιστοσύνης εξακολουθεί να παραμένει «ένα βασικό ζήτημα.» Εξήγησε, δε, ότι αναφέρεται στην “εμπιστοσύνη μεταξύ των κρατών μελών του ευρώ, αλλά και στην εμπιστοσύνη των καταναλωτών και των επενδυτών στη σταθερότητα της ελληνικής οικονομίας”.

    Τέλος, τόνισε πως η ελληνική κρίση “από τη στιγμή που έπιασε πάτο”, το καλοκαίρι του 2015, έχει εισέλθει σε φάση αποκλιμάκωσης. “Έχουμε εισέλθει σε έναν εποικοδομητικό διάλογο με τις ελληνικές αρχές στο τρίτο πρόγραμμα. Η ανάπτυξη έχει επιστρέψει και η συνεργασία προχωρά, αν και όχι τόσο γρήγορα όσο πολλοί, συμπεριλαμβανομένης της ελληνικής κυβέρνησης, θα ήθελαν” κατέληξε ο πρόεδρος του Eurogroup.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τζορτζ Σόρος κατά πάντων: Απατεώνας ο Τραμπ, απειλή ο Πούτιν, καταστροφική η Μέρκελ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Μάρτιν Σουλτς αντίπαλος της Μέρκελ για την καγκελαρία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ραγδαίες εξελίξεις: Βράζει η Επιτροπή μετά τις αποκαλύψεις Καμμένου ότι ένα αόρατο χέρι αλλοίωσε το πόρισμα για τα ΜΜΕ



    ΣΧΟΛΙΑ