• What's happening

    “Έρχεται” το νέο κόμμα που θα… διεμβολίσει το ΠΑΣΟΚ – Τι θα κάνει η Γεννηματά…

    • NewsRoom


    Θέμα ημερών πρέπει να είναι η ανακοίνωση του νέου κόμματος που έχει ως στόχο την… διεμβόλιση του ΠΑΣΟΚ (κατ’ αρχήν). Άννα Διαμαντοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης και Γιώργος Φλωρίδης ηγούνται του νέου πολιτικού εγχειρήματος και μάλιστα τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν και εκδηλώσεις σε πόλεις της Ελλάδος (Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα, Αθήνα).

    Οι τρεις πρώην υπουργοί αναμένεται να μιλήσουν για την ανάγκη ανασυγκρότησης εκ του μηδενός του κεντροαριστερού χώρου ως αναχώματος «στον καταστροφικό λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ» και ως «αντίπαλον δέος» στη «συντηρητική Νέα Δημοκρατία», και θα περιγράψουν τις εναλλακτικές προτάσεις τους για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να απευθύνουν σχετικές προσκλήσεις… σύμπλευσης στην Φώφη Γεννηματά αλλά και τον Σταύρο Θεοδωράκη, ωστόσο οι δύο αυτές “περιπτώσεις” έχουν διαφορετικούς δρόμους…

    Πιο συγκεκριμένα, η Φώφη Γεννηματά θεωρείται σχεδόν απίθανο να αποδεχτεί τη σχετική πρόκληση, καθώς κινείται σε άλλα πολιτικά μονοπάτια. Συν τοις άλλοις, δείχνει να είναι ευχαριστημένη από τις τελευταίες μετρήσεις (7% το ανώτερο ποσοστό) και με δεδομένη τη φθορά του Ποταμιού, υπάρχει αισιοδοξία πως το ποσοστό ενδέχεται να ανέβει.

    Από την άλλη πλευρά, ο Σταύρος Θεοδωράκης δείχνει θετικός στην συγκεκριμένη πρωτοβολία, ήδη μάλιστα κινείται στα ίδια νερά αφού πρώτα πέτυχε και “πήρε” τους όρους που έθεσε. Δηλαδή, δεν θα διαλυθεί το Ποτάμι και εφόσον η νέα κίνηση αποκτήσει “δυναμική”, ζήτησε να γίνουν εκλογές αρχηγού απευθείας από τη βάση, χωρίς να προηγηθούν συνέδρια συσχετισμών…



    ΣΧΟΛΙΑ