• Top Stories

    Επιμένει ο Τ. Μάλοχ: «Η Ελλάδα να φύγει από το ευρώ» (video)


    Συνεχίζει να προκαλεί ακάθεκτος ο υποψήφιος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση Τεντ Μάλοχ, ο οποίος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, επανέλαβε τη θέση του ότι η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει το ευρώ, ενώ θα έχει ανάγκη τη στήριξη του ΔΝΤ ακόμα και αν αυτό πραγματοποιηθεί.

    Ο Μάλοχ, ακόμη τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να επαναχαράξει τη δημοσιονομική και νομισματική πολιτική της, ενώ πιστεύει ότι ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό, είναι να αποφύγει τη σύγκρουση με τους πιστωτές της Ευρωζώνης και να συμφωνήσει ένα νέο πρόγραμμα με το Ταμείο, έως ότου ανακτήσει την οικονομική ανεξαρτησία της και βγει στις αγορές.

    Δείτε το video:

    Ο υποψήφιος πρέσβης του Ντόναλντ Τραμπ συνέχισε λέγοντας ότι «η λειτουργία της ευρωζώνης προκαλεί πολιτική αποσταθεροποίηση στα κράτη-μέλη που δεν μοιράζονται δίκαια τα οφέλη του ευρώ». Δε δίστασε να προχωρήσει στην πρόβλεψη πως το κοινό νόμισμα θα φτάσει κάποια στιγμή την ισοτιμία με το δολάριο και «τότε η Ευρωζώνη θα συρρικνωθεί».

    Ο Μάλοχ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον χαρακτηρισμό του «ανεπιθύμητου» (persona non grata) που του αποδίδουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, χαρακτηρίζοντάς τον «βαρύ» και «υπερβολικό». Επίσης έσπευσε να υπογραμμίσει πως «ο Τραμπ δεν δέχεται υποδείξεις για τους πρέσβεις που θα διορίσει ανά τον κόσμο».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τρόικα: Επιστροφή στην Αθήνα – Την ερχόμενη Κυριακή, κατά πάσα πιθανότητα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Καναδάς ετοιμάζεται να αναγνωρίσει και επίσημα τη Γενοκτονία των Ποντίων

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Nowotny (ΕΚΤ): Δεν υπάρχει λόγος να συμμετέχει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα



    ΣΧΟΛΙΑ