• Top Stories

    Η επικεφαλής της Κ.Ο. της Αριστεράς τάχθηκε υπέρ του Grexit – Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει

    • NewsRoom

    Φωτογραφία: AP Photo


    Υπέρ της αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη τάχθηκε το στέλεχος της Αριστεράς («die Linke»), Σάρα Βάγκενκνεχτ, λίγες ώρες πριν την κρίσιμη συνάντηση Μέρκελ – Λαγκάρντ στο Βερολίνο.

    Με ιδιαίτερα σκληρά λόγια μίλησε και για τον ισχυρό άνδρα της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: «Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξαπατά επί χρόνια τον γερμανικό λαό καθώς ξέρει ή πρέπει να ξέρει ότι η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει.»

    Και συνέχισε λέγοντας, «αν η Ελλάδα συνεχίζει να βλέπει την προοπτική παραμονής της στο ευρώ πολύ σκληρή για την οικονομία της , τότε θα πρέπει να αποφασίσει για το λαό της», είπε το στέλεχος του die Linke σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Rheinische Post». Πρόσθεσε ωστόσο ότι «υπάρχουν ενδείξεις ότι η οικονομική ανάκαμψη μετά τα σκληρά μέτρα που έλαβε θα είναι πιο εύκολη».

    Αναφερόμενη στα χρήματα που έχουν δώσει οι Ευρωπαίοι εταίροι αλλά και οι Γερμανοί για τη διάσωση της Ελλάδας λέει χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα δεν έχει σωθεί με τα δάνεια των Ευρωπαίων εταίρων αλλά οι τράπεζες και τα hedge funds».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μέρκελ – Λαγκάρντ: Η τύχη της Αθήνας στα χέρια των ισχυρών κυριών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκλειστικό: Μανώλης Κυπριανίδης: Ο πραγματικός λόγος θανάτου του επιχειρηματία. Τι φοβόταν και είχε βάλει θωρακισμένη πόρτα στην βίλα του;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τα τρία σενάρια για την ελληνική διάσωση – Οι ημερομηνίες κλειδιά



    ΣΧΟΛΙΑ