• Πολιτική

    Δήλωση-σοκ από Μάλοχ: «Η Ελλάδα θα φύγει μόνη της από το ευρώ» (video)

    • NewsRoom
    Τεντ Μάλοχ

    Τεντ Μάλοχ


    Η Ελλάδα έχει αυτή τη φορά αυξημένες πιθανότητες να αποχωρήσει από τη ζώνη του ευρώ μόνη της κατά τον Τεντ Μάλοχ (τον υποψήφιο πρέσβη των ΗΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση), ο οποίος υποστήριξε αυτή του τη θέση στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Ιστορίες» του ΣΚΑΪ, που θα προβληθεί τα μεσάνυχτα της Τρίτης 7 Φεβρουαρίου.

    Μάλιστα, την Κυριακή (5 Φεβρουαρίου), σε συνέντευξή του στο Bloomberg ο Μάλοχ υποστήριξε ότι θα ήταν προτιμότερο για την Ελλάδα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως «Δεν θέλω να μιλήσω εξ ονόματος των Ελλήνων, αλλά πιστεύω πως από την οπτική γωνία ενός οικονομολόγου, υπάρχουν ισχυροί λόγοι για να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ».

    Στη συνέχεια ο Μάλοχ είχε υποστηρίξει πως υπάρχουν «εύλογα ερωτήματα» για το «εάν θα πρέπει να υπάρχει» πρόγραμμα στήριξης για την Ελλάδα αλλά και ποιος θα πρέπει να είναι υπεύθυνος για την χρηματοδότησή του.

    Ο Μάλοχ, οικονομολόγος στο βρετανικό πανεπιστήμιο του Ρέντινγκ, έχει εκφραστεί επανειλημμένα με έντονο σκεπτικισμό για την ύπαρξη του κοινού νομίσματος και για την ίδια την ευρωπαϊκή ενοποίηση.

    Ο οικονομολόγος είχε διευκρινίσει πάντως στο Bloomberg, πως δεν γνωρίζει τίποτα σχετικά με τη στάση που θα τηρήσει η κυβέρνηση Τραμπ απέναντι στην εμπλοκή ή μη του ΔΝΤ στη χώρα μας.

    Ας σημειωθεί ότι ο υποψήφιος νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ε.Ε. είχε δηλώσει πρόσφατα ότι ποντάρει στην κατάρρευση του ευρώ και διακηρύσσει ότι «οι διάφορες εκλογικές αναμετρήσεις, που αναμένονται για το επόμενο διάστημα στην Ευρώπη, θα οδηγήσουν το ευρώ σε κατάρρευση», συμβουλεύοντας πρακτικά την Ελλάδα να αποχωρήσει συντεταγμένα πριν γίνει κάτι τέτοιο, παρά ασύντακτα και βεβιασμένα με την κατάρρευση όλης της ευρωζώνης.

    Δείτε το video:

    Οργισμένη αντίδραση Βέμπερ

    «Δεν είναι αποδεκτό να έχουμε έναν πρέσβη που μας εναντιώνεται» απάντησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέρνερ.

    «Μπορούμε να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας. Δεν χρειαζόμαστε τους Αμερικανούς γι’ αυτό» τόνισε ο Γερμανός πολιτικός του CSU (Xριστιανοκοινωνιστές).

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δίκη Energa-Hellas Power: Κέρδισαν ελαφρυντικά, γλιτώνουν τα ισόβια

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βολές Ντάισελμπλουμ κατά του ΔΝΤ: Η έκθεση του είναι «ξεπερασμένη»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νέα σύγχυση για τα «μπλοκάκια»: Προσωρινές εισφορές 9,22% θα καταβάλουν οι εργαζόμενοι



    ΣΧΟΛΙΑ