• Top Stories

    Χαμός στο Twitter! Τούρκοι χάκαραν λογαριασμούς – Το διαδίκτυο γέμισε μηνύματα υπέρ του Ερντογάν

    • NewsRoom
    Ερντογάν

    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν


    Κυριολεκτικά χαμός επικράτησε στο παγκόσμιο διαδίκτυο, όταν Τούρκοι χάκαραν δεκάδες λογαριασμούς ανεβάζοντας μηνύματα υπέρ του Ερντογάν στα τουρκικά.

    Ο επίσημος λογαριασμός του ποπ σταρ Τζάστιν Μπίμπερ για την Ιαπωνία και εκείνος του ειδησεογραφικού ιστότοπου Forbes ήταν μεταξύ των «θυμάτων» των χάκερς. Η UNICEF Αμερικής, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας, το Blockchain του bitcoin, η Μπορούσια Ντόρτμουντ και το υπουργείο Υγείας της Βρετανίας, είναι μερικοί από τους λογαριασμούς που έχουν παραβιαστεί. Πολλά ακόμα ειδησεογραφικά σάιτς και διάσημοι είδαν τους λογαριασμούς τους να… βρίζουν τους Γερμανούς και τους Ολλανδούς, αποκαλώντας τους «ναζί», ενώ κατά περιπτώσεις εμφανιζόταν και η σβάστικα.

     Ερντογάν

    Το tweet που ανέβασαν οι χάκερ περιέχει λινκ με βίντεο του Ερντογάν και αναφέρεται στο δημοψήφισμα, που θα γίνει στην Τουρκία στις 16 Απριλίου.

     Ερντογάν
    Μήνυμα όπου αναφέρει ότι «προσωρινά είχε χαθεί ο έλεγχος του λογαριασμού», αλλά το πρόβλημα αποκαταστάθηκε, ανέβασε ο λογαριασμός του Ευρωκοινοβουλίου, όμως δεν έχει διευκρινιστεί εάν ήταν μεταξύ των θυμάτων των χάκερς.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τα σχέδια του Μιχάλη Σάλλα και του Άνθιμου Θωμόπουλου για τις τράπεζες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εκλογές Ολλανδία: Οι υποψήφιοι που ρίχνονται στην μάχη – Ποιοι έχουν προβάδισμα και ποιοι… μένουν πίσω

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το Συμβούλιο της Ευρώπης κατακεραυνώνει το Σύνταγμα του Ερντογάν: Η έκθεση – κόλαφος



    ΣΧΟΛΙΑ