ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αύξηση ύψους 292 εκατ. ευρώ σημείωσαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα τον Ιανουάριο του 2017 και διαμορφώθηκαν στα 3,602 δισ. ευρώ έναντι 3,310 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο του 2016.
Ο συνολικός αριθμός των ληξιπρόθεσμων του Δημοσίου έφθασε στα τέλη Ιανουαρίου τα 4,8 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις ανήλθαν στα 3,602 δισ. ευρώ έναντι 3,31 δισ. τον Δεκέμβριο του 2016, αύξηση που αποδίδεται στην καθυστέρηση ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, ενώ οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων διατηρήθηκαν στα ίδια υψηλά επίπεδα του 1,2 δισ. ευρώ.
Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία για την πορεία των μεγεθών της γενικής κυβέρνησης, σύμφωνα με τα οποία οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων παρουσίασαν τον Ιανουάριο οριακή μείωση στα 1,206 δισ. ευρώ έναντι 1,226 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο του 2016.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στη Eurobank η δεύτερη άδεια διαχείρισης κόκκινων δανείων
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιες μεγάλες εταιρίες αναδιάρθρωσαν οι τράπεζες. Όλα τα ονόματα
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η τεχνική συμφωνία πλησιάζει, αλλά η συνολική συμφωνία πάει για Μάιο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Παπασταύρου από Χιούστον: «Ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης της ενεργειακής συνεργασίας ΗΠΑ – Ελλάδας»
- Παγκόσμια ανησυχία: Ειδικοί διαπιστώνουν ανησυχητική αύξηση των πυρηνικών όπλων
- Τραμπ: Οι χώρες του NATO δεν έχουν κάνει «απολύτως τίποτα» για να βοηθήσουν – Το Ιράν ας σοβαρευτεί πριν είναι αργά
- MIBS Group: Φέρνει την οικιστική ανάπτυξη στην παραλιακή ζώνη του Πειραιά με το έργο Etolikou Seafront
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.