• Top Stories

    «Αδικαιολόγητη καταστολή» η επέμβαση στη Βίλα Ζωγράφου λέει ο Χρ. Καραγιαννίδης του ΣΥΡΙΖΑ

    Χρήστος Καραγιαννίδης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

    Χρήστος Καραγιαννίδης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ


    Την αντίδραση της αριστερής πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να προκάλεσε η επέμβαση της αστυνομίας στη βίλα Ζωγράφου. Ο βουλευτής Χρήστος Καραγιαννίδης, μέλος των 53+, με μήνυμά του στο Facebook έσπευσε να δηλώσει την αποστροφή του στην απόφαση, χαρακτηρίζοντας την ως «καταστολή».

    «Η εισβολή (ξημερώματα) σε αυτοδιαχειριζόμενο χώρο και η εκκένωση του δεν αιτιολογείται. ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ», έγραψε ο κ. Καραγιαννίδης.

    Παράλληλα, την αντίθεση του στην εισβολή των ΜΑΤ σε δυο καταλήψεις τη Δευτέρα εκφράζει με ανακοίνωσή του το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ: «Η αριστερά, παραδοσιακά, ξέρει να διεκδικεί χώρους και δικαιώματα με το δικό της τρόπο: με πρόταση, έμπνευση, αλληλεγγύη, με ανθρώπους, κίνημα και ασφαλώς όχι με τα ΜΑΤ», τόνισε σε ανακοίνωσή του.

    Την ίδια ώρα, ένταση επικρατεί κατά τη διάρκεια της πορείας διαμαρτυρίας για την εκκένωση της βίλας Ζωγράφου. Στην πορεία συμμετέχουν μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου και συλλογικότητες της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

    en6

    Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Γαρδένιας στου Ζωγράφου. Αμέσως μετά τη λήξη της πορείας, εκτόξευσαν πέτρες εναντίον των αστυνομικών, έκαψαν κάδους, ενώ έσπασαν τις βιτρίνες δυο καταστημάτων κινητής τηλεφωνίας και μιας τράπεζας.

    en3

    Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα της Δευτέρας, αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε επιχείρηση στη βίλα Ζωγράφου και έγιναν 7 συλλήψεις. Το κτήριο βρισκόταν υπό κατάληψη από το 2012 και λειτουργούσε ως αυτοδιαχειριζόμενος χώρος.

    en4

    Όπως αναφέρεται στα καλέσματα που δημοσιεύθηκαν για την σημερινή κινητοποίηση, οι αλληλέγγυοι της κατάληψης της βίλας Ζωγράφου ζητούν την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων και καταδικάζουν την αστυνομική επιχείρηση τόσο για την εκκένωση της βίλας Ζωγράφου όσο και του κτιρίου στην οδό Αλκιβιάδου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Θετικός ο Κατρούγκαλος στη διεξαγωγή τουρκικών προεκλογικών συγκεντρώσεων στη Θράκη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΓΣΕΕ: 1 στους 3 Έλληνες είναι άνεργος, «άρχοντες» οι δημ. υπάλληλοι, «τραγωδία» στον ιδιωτικό τομέα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Προβάδισμα 17% στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει η νέα δημοσκόπηση του Παν. Μακεδονίας



    ΣΧΟΛΙΑ