• Πολιτική

    Πλακιωτάκης: Αξιολόγηση βιωσιμότητας στα 10 μεγάλα περιφερειακά λιμάνια της χώρας


    Aξιολόγηση και εκπόνηση μελετών βιωσιμότητας για τα 10 μεγάλα περιφερειακά λιμάνια της χώρας προανήγγειλε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

    Μιλώντας στη Βουλή, στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, διευκρίνισε πως η αξιολόγηση θα γίνει για κάθε λιμάνι χωριστά σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ, ενώ ειδικά για τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης τόνισε πως θα επιταχυνθούν τα επενδυτικά σχέδια.

    Ο κ. Πλακιωτάκης υπογράμμισε ότι τα λιμάνια θα πρέπει να εξελιχθούν σε ατμομηχανές της οικονομίας. Προς τούτο σημείωσε ότι απαιτείται άμεσα αλλαγή πλεύσης στη λιμενική πολιτική, μέσω της επικαιροποίησης της εθνικής στρατηγικής λιμένων.

    Επιπλέον, έδωσε έμφαση στην αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης λέγοντας πως αποτελεί πρώτη προτεραιότητα. “Το νηολόγιο δεν είναι αυτοσκοπός αλλά η ολοκληρωμένη βελτίωση των όρων απασχολησιμότητας και η αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης αποτελεί πρώτη προτεραιότητα” είπε.

    Τέλος, ανακοίνωσε τους τρεις άξονες του κυβερνητικού σχεδίου του υπουργείου του: Θαλάσσια οικονομία, γαλάζια ανάπτυξη, νησιωτικότητα. Υπό αυτό το πλαίσιο θα καταρτιστεί μια εθνική στρατηγική για τη γαλάζια ανάπτυξη, θα επεκταθεί ρήτρας νησιωτικότητα ενώ θα δοθούν Κίνητρα για τη βελτίωση της νησιωτικής ανταγωνιστικότητας .



    ΣΧΟΛΙΑ