• Πολιτική

    Πυρετός προετοιμασιών για την επόμενη μέρα στην τηλεόραση: Γεύμα Παππά με Αλαφούζο

    • NewsRoom
    παππάς - αλαφούζος


    Στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι, στο Φάληρο συναντάται ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς με τον ιδιοκτήτη του Σκάι, Γιάννη Αλαφούζο, σε ένα γεύμα εργασίας με κεντρικό ζητούμενο την επόμενη ημέρα του ελληνικού τηλεοπτικού τοπίου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας εκ των τεσσάρων νέων καναλαρχών, ο Γιάννης Αλαφούζος, μαζί με επιφανείς δημοσιογράφους του σταθμού συναντάται με τον υπουργό Επικρατείας, τον οποίο συνοδεύει ο γενικός γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος, σε μία πρώτη επαφή με βασικό ζήτημα συζήτησης την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών και τις εξελίξεις στο τηλεοπτικό τοπίο.

    Αναφορικά με το τηλεοπτικό σκηνικό, που επικρατεί, υπενθυμίζεται ότι, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), αποφάσισε να συνεδριάσει την Τετάρτη και την Παρασκευή, όπου θα εξεταστεί η αντισυνταγματικότητα του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες. Ο Πρόεδρος του ΣτΕ, Ν. Σακελλαρίου όρισε για το απόγευμα της Τετάρτης και το πρωί της ερχόμενης Παρασκευής, τις δυο νέες διασκέψεις της διευρυμένης Ολομέλειας του ΣτΕ, κεκλεισμένων των θυρών, για το θέμα της χορήγησης των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών εθνικής εμβέλειας.

    Μόλις λίγες μέρες πριν, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, είχε διακοπεί η συνεδρίαση του ανώτατου δικαστηρίου, με τον πρόεδρό του Ν. Σακελλαρίου να αποδίδει την απόφασή του στο κλίμα που επιχειρείται να διαμορφωθεί τις τελευταίες μέρες ως προς την έκβαση της Ολομέλειας του Δικαστηρίου στις εκκρεμείς υποθέσεις των τηλεοπτικών αδειών.

    Είχε προηγηθεί, μάλιστα, έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του ιδίου και δικαστών που συμμετείχαν στην Ολομέλεια για το θέμα των αδειών, με αφορμή σύμφωνα με πληροφορίες, όσα ανέφερε ο κ. Σακελλαρίου στον πρόλογό του για την υπόθεση.

    Η απόφαση αυτή του προέδρου του ΣτΕ, κ. Σακελλαρίου να διακόψει τη συνεδρίαση του ΣτΕ, οδήγησε τους Χρήστο Ράμμο και Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, αντιπροέδρους του Συμβουλίου της Επικράτειας,  στην παραίτηση από μέλη της Ένωσης Δικαστών του ΣτΕ, διαμαρτυρόμενοι για την ανακοίνωση της Ένωσης μετά τη ματαίωση της Διάσκεψης για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.   

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Χαμός στην Εξεταστική για τα θαλασσοδάνεια- Λοβέρδος σε Φάμελλο: Κάνετε bullying στον Στουρνάρα!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο “μαύρος” Σεπτέμβρης της Μυκόνου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:

    http://www.mononews.gr/megalos-diagonismos-tou-mononewsgr-5-doroepitages-apo-attica-sinolikis-axias-1000-evro/80036

     



    ΣΧΟΛΙΑ