• Πολιτική

    Η πιο μεγάλη… εβδομάδα του πολέμου για τα κανάλια (video)


    Όλα για όλα τα παίζει η κυβέρνηση, στην πιο κρίσιμη εβδομάδα για το ζήτημα της αδειοδότησης των καναλιών. Η προγραμματισμένη για το απόγευμα διάσκεψη του Συμβουλίου της Επικρατείας, αλλά και η απόφαση του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, να καταθέσει σήμερα στη Βουλή τις τροπολογίες, με τις οποίες θα προχωρά στην οριστική αδειοδότηση των καναλιών και στη διακοπή λειτουργίας των μη αδειοδοτημένων σταθμών, επιβαρύνουν το ήδη ηλεκτρισμένο τοπίο.

    Ενώ θα περίμενε κανείς ότι η κυβέρνηση θα ανέμενε τις τελικές αποφάσεις του ΣτΕ για να αποφασίσει τα επόμενα βήματά της, από την περασμένη Παρασκευή, δείχνει αποφασισμένη να προχωρήσει μέχρι τέλους την κόντρα της με τα κανάλια που δεν εξασφάλισαν άδεια, αλλά και με τα κόμματα της αντιπολίτευσης προχωρώντας στην αδειοδότηση των νικητών του διαγωνισμού.

    Αποκλειστικές πηγές του mononews.gr, αναφέρουν πως η τελική απόφαση περί συνταγματικότητας ή μη του νόμου Παππά θα κριθεί στο νήμα, καθώς αφενός οι δικαστές έχουν εξοργιστεί με την υπόθεση της Αυγής, που έβγαλε φόρα παρτίδα τα ροζ mail του δικαστικού και αφετέρου οι πιέσεις που δέχονται είναι ασφυκτικές και μπορούν να αλλάξουν δραματικά τις ισορροπίες.

    Τσίπρας: Συνταγματικός ο νόμος αλλά η απόφαση του ΣτΕ είναι δεσμευτική

    Στο θέμα της συνταγματικότητας του νόμου Παππά αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής την Κυριακή επιχειρώντας να εξωραΐσει τις εντυπώσεις περί κυβερνητικής παρέμβασης στη δικαιοσύνη. Ο πρωθυπουργός ωστόσο υπερασπίστηκε πλήρως τη ρύθμιση της κυβέρνησης και προσωπικά τον αρμόδιο υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η μάχη για να μπει τάξη στο τηλεοπτικό πεδίο δεν είναι μάχη ενός υπουργού, αλλά μίας παράταξης και όλου του ελληνικού λαού.

    «Το καθεστώς της μη αδειοδότησης είναι αντισυνταγματικό και ο νόμος, που έχει δικαιωθεί από την κοινή γνώμη, έρχεται να απαντήσει σε αυτή την ανεπίτρεπτη κατάσταση που βιώνουμε 27 χρόνια. Δίνει τη μόνη ορθή λύση στο πρόβλημα. Η οικονομική ισχύς δεν μπορεί να δημιουργεί δίκαιο» τόνισε χαρακτηριστικά.

    Ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι η όποια απόφαση του ΣτΕ είναι δεσμευτική για την κυβέρνηση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το κόμμα του δεν θα πει δημοσίως την άποψή του για το θέμα.

    Νίκος Παππάς: Εάν ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός γυρίζουμε στα κανάλια χωρίς άδεια

    pappasΓια επιστροφή στο προηγούμενο καθεστώς, με κανάλια χωρίς άδεια, έκανε λόγο ο Νίκος Παππάς, μετά την απόφαση του ΣτΕ για το σύννομο των προσφυγών των τηλεοπτικών καναλιών. Μιλώντας στην ΕΡΤ, o υπουργός άφησε αιχμές για επηρεασμό δικαστών από επιχειρηματικά συμφέροντα και για ακόμα μια φορά επιτέθηκε στους καναλάρχες, λέγοντας ότι τα δελτία ειδήσεων των σταθμών τους δεν έχουν αντικείμενο την ενημέρωση αλλά την υπεράσπιση των συμφερόντων τους. Όσο για τη συνταγματικότητα ή μη του επίμαχου νόμου του σημείωσε με νόημα πως “αν ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός, θα γυρίσουμε στο καθεστώς με μη αδειοδοτημένα κανάλια”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τα βλέμματα στους δικαστές του Στε για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Τσίπρας πάει να κλείσει την ψαλίδα των δημοσκοπήσεων με τον ανασχηματισμό-Παγιώνεται το προβάδισμα ΝΔ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: 

    http://www.mononews.gr/o-tsipras-pai-na-klisi-tin-psalida-ton-dimoskopiseon-ton-aschimatismo-pagionete-provadisma-nd/84972



    ΣΧΟΛΙΑ