ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
“Αναμενόμενο γεγονός” θεωρούν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, τις εαρινές οικονομικές προβλέψεις της Κομισιόν, λόγω της αναθεώρησης προς τα κάτω του ρυθμού μεγέθυνσης για το δ΄ τρίμηνο του 2017 αλλά και του χαμηλότερου ρυθμού ιδιωτικής κατανάλωσης το 2017. Υπενθυμίζεται ότι η Κομισιόν προέβλεψε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης για την Ελλάδα το 2018 διαμορφώνεται στο 1,9% του ΑΕΠ.
Σύμφωνα, επίσης, με τους ίδιους κύκλους, σημαντικά στοιχεία για την πορεία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας συνιστούν οι ακόλουθες προβλέψεις:
– Για το 2018 η Ελλάδα θα επιτύχει τον στόχο πρωτογενούς πλεονάσματος της τάξης του 3,5% του ΑΕΠ.
– Για το 2019 προβλέπεται επίσης η επίτευξη του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος (3,5 % του ΑΕΠ) με δημοσιονομικά ουδέτερο τρόπο, το οποίο βάζει τέλος στα σενάρια που θέλουν παράταση της λιτότητας για το 2019 και 2020.
– Τέλος, η ανεργία προβλέπεται να μειωθεί πάνω από μία ποσοστιαία μονάδα (από 21,5% στο 20,1 %) το 2018 και θα πέσει στο 18,4% το 2019, για πρώτη φορά μετά το 2011.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Βόμβα» Κομισιόν για την ελληνική οικονομία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ο Μαχμούντ Αμπάς προκήρυξε τις πρώτες βουλευτικές εκλογές για το Εθνικό Παλαιστινιακό Συμβούλιο
- Πιτ Χέγκσεθ: “Πολλές νίκες μπροστά” για τη Blue Origin του Τζεφ Μπέζος
- Οι αγοραστές Bitcoin ETF καταγράφουν ζημιές 8% έως 9% καθώς εξασθενεί η πίστη στα crypto
- Γαλλία: Η Βουλή ενέκρινε τον προϋπολογισμό του 2026 – Απορρίφθηκαν οι νέες προτάσεις μομφής (upd)
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.