Πολιτική

Πιέσεις Μαξίμου σε υπουργούς να τρέξουν καθώς «βαλτώνει» η αξιολόγηση-Επιστολή Λιάκου

  • NewsRoom
Λιάκος

Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος, ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ


Νέα αυστηρή επιστολή έλαβαν οι υπουργοί από το Μαξίμου προκειμένου να επισπεύσουν τις διαδικασίες ολοκλήρωσης της τέταρτης αξιολόγησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υφυπουργός πάρα τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος έστειλε χθες το απόγευμα νέο e-mail στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, ζητώντας επιτάχυνση της ολοκλήρωσης των εκκρεμοτήτων, ενόψει της επιστροφής των θεσμών στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η επιστολή έχει πολύ αυστηρό περιεχόμενο και αξιώνει επιτάχυνση στην υλοποίηση των προαπαιτούμενων, καθώς το Μαξίμου επιθυμεί να ανακόψει σχόλια για πιθανές καθυστερήσεις ή παραλείψεις εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο κ. Λιάκος επισημαίνει ότι η τεχνική συμφωνία πρέπει να είναι έτοιμη στο Eurogroup της 24ης Μαΐου προκειμένου να είναι ρεαλιστικός ο στόχος για συνολική συμφωνία στις 21 Ιουνίου.

Από τα 88 προαπαιτούμενα της τέταρτης αξιολόγησης, έχουν υλοποιηθεί ή πολύ λίγα, ενώ το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με τους θεσμούς.

Πρόκειται μάλιστα για τη δεύτερη επιστολή για την τέταρτη αξιολόγηση που στέλνει ο κ. Λιάκος στους υπουργούς, ενώ ο πρωθυπουργός θα έχει το επόμενο διάστημα νέο γύρο συσκέψεων με το οικονομικό επιτελείο.

Οι μεγαλύτερες καθυστερήσεις παρατηρούνται στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων (ΔΕΠΑ, αεροδρόμιο, ΔΕΗ) στα ζητήματα του υπουργείου Ενέργειας, καθώς και στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης που συνδέεται με την επιλογή Γενικών Γραμματέων και την κινητικότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΕΝΦΙΑ: Οι αλλαγές που σχεδιάζει το Μαξίμου-Τι προβλέπεται για τα νέα εκκαθαριστικά

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κίνδυνος για την οικονομία: από τα 88 προαπαιτούμενα έχουν γίνει μόνο τα 3

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Επιμένει ο Τσακαλώτος: «Άλλο ενισχυμένη παρακολούθηση, άλλο αξιολογήσεις με προαπαιτούμενα»


ΣΧΟΛΙΑ