• Πολιτική

    Επιμένει ο Τσακαλώτος: “Άλλο ενισχυμένη παρακολούθηση, άλλο αξιολογήσεις με προαπαιτούμενα”

    • NewsRoom
    Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπουργός Οικονομικών

    Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπουργός Οικονομικών


    Επιμένει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στην θέση που εξέφρασε την Πέμπτη πως η Ελλάδα ναι μεν θα παρακολουθείται «με αυξημένη εποπτεία» μετά την έξοδο από το πρόγραμμα τον Αύγουστο αλλά ότι η έξοδος θα είναι «καθαρή».  Όπως υπογράμμισε μετά το τέλος του Εurogroup στη Σόφια, η ενισχυμένη παρακολούθηση «ουδεμία σχέση έχει με την πιστοληπτική γραμμή, πόσο δε μάλλον με τις αξιολογήσεις που έχουν και προαπαιτούμενα και εκταμιεύσεις». Μάλιστα όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, εφόσον δεν θα υπάρχει πρόγραμμα, δεν θα υπάρχουν προαπαιτούμενα.

    Ο κ. Τσακαλώτος εξέφρασε την ικανοποίηση της ελληνικής πλευράς για τα αποτελέσματα του Eurogroup. Ο Έλληνας υπουργός τόνισε ότι το Eurogroup υπογράμμισε ότι όλες οι αποφάσεις θα ληφθούν στις 21 Ιουνίου. Παράλληλα, σε ό,τι αφορά την δ’ αξιολόγηση, το Eurogroup ανακοίνωσε ότι οι εκπρόσωποι των θεσμών θα επιστρέψουν στην Αθήνα στις 14 Μαίου, προκειμένου να κλείσει η τεχνική συμφωνία ως το Eurogrou του Μαίου, ανέφερε ο Ευ. Τσακαλώτος.

    Σε ό,τι αφορά την αναπτυξιακή στρατηγική για την ελληνική οικονομία που παρουσίασε ο ίδιος σήμερα στο Eurogroup, ο Ευ. Τσακαλώτος υπογράμμισε την ικανοποίηση των θεσμών. Όπως είπε χαρακτηριστικά, το σχέδιο ανάπτυξης της ελληνικής κυβέρνησης «έλαβε πολλούς επαίνους» στο Eurogroup και υπογραμμίστηκε ότι το μείγμα των μέτρων και παρεμβάσεων που προτείνονται σε αυτό θα φέρει αξιοπιστία όχι μόνο στις αγορές, αλλά και στην ελληνική κοινωνία.

    Τέλος, για το χρέος, ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι η συζήτηση συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί και αυτή ως τις 21 Ιουνίου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μαξίμου: Ο Μητσοτάκης είναι ψεύτης και θα περιμένει ακόμη ένα χρόνο για εκλογές

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Κάνε εκλογές τον Σεπτέμβριο αν βγαίνουμε από τα μνημόνια

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γεννηματά: «Καθαρή έξοδος αν ο Άγιος Πορφύριος κάνει το θαύμα του»

     



    ΣΧΟΛΙΑ