• Πολιτική

    Πιερρακάκης στα εγκαίνια της Lamda Hellix: Η Ελλάδα όχι μόνο καλύπτει το έδαφος, αλλά πρωταγωνιστεί

    • NewsRoom

    Κυριάκος Πιερρακάκης


    Σπουδαία στιγμή για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας χαρακτήρισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, τη νέα επένδυση της Lamda Hellix στο Κορωπί.

    Ο κ. Πιερρακάκης βρέθηκε μαζί με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, στα εγκαίνια των εργασιών για τη δημιουργία του τρίτου data center της εταιρείας, η οποία από πέρυσι τον Νοέμβριο ανήκει στον όμιλο της εισηγημένης στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης Digital Realty.

    Στην εκδήλωση ο κ. Πιερρακάκης σημείωσε ότι «η επένδυση είναι το αποτέλεσμα μιας μεγάλης αλλαγής που συντελείται στην χώρα μας το τελευταίο διάστημα» και πρόσθεσε ότι η χώρα «έχει κάνει πολλές καινοτομίες στον χώρο της ψηφιακής διακυβέρνησης, και θεσμικές και αμιγώς τεχνολογικές».

    «Θα πω ένα παράδειγμα, ότι με τον νόμο 4747/2020 η Ελλάδα έχει μια από τις πιο καινοτόμες στρατηγικές στον χώρο του cloud, όπου μεταβαίνουν και το Δημόσιο και ο ιδιωτικός τομέας. Με τον Άδωνι Γεωργιάδη σχεδιάζουμε ένα εργαλείο στο Ταμείο Ανάκαμψης, που θα δράσει και σαν επιταχυντής στις ΜμΕ της χώρας ώστε να μπορέσουν και αυτές να μεταβούν σε υπηρεσίες cloud όσο το δυνατόν γρηγορότερα» ανέφερε.

    Υπογράμμισε ακόμη ότι «υποδομές και επενδύσεις όπως η σημερινή είναι το hardware αυτής της μετάβασης. Γι’ αυτό τον λόγο αγκαλιάζουμε αυτή την πρωτοβουλία και είμαστε στη διάθεσή σας, στον ρόλο γιατρού, για να μπορέσουμε να θεραπεύσουμε όλα τα προβλήματα που μπορεί να υπάρξουν στην πορεία. Αν είναι κάτι έχουμε πετύχει όλοι μαζί τα τελευταία δύο χρόνια, είναι το ότι έχουμε δημιουργήσει μια βαθιά στερεωμένη πεποίθηση ότι είναι απολύτως εφικτό η Ελλάδα όχι απλώς να καλύψει έδαφος, αλλά και να πρωταγωνιστήσει σε αυτόν τον τομέα».

    Διαβάστε ακόμη:

    Μητσοτάκης στα εγκαίνια του νέου data center της Lamda Hellix: Ψήφος εμπιστοσύνης στην ψηφιακή μετάβαση της οικονομίας μας

    Κρητικός: Τζίρος 390 εκατ. ευρώ το 2020 – Τα νέα καταστήματα και οι επενδύσεις



    ΣΧΟΛΙΑ