• Πολιτική

    Εξεταστική Τέμπη: Τι απαντά το προεδρείο για το υλικό που αποφάσισε η Εισαγγελία Εφετών Λάρισας

    Η εξεταστική για τα Τέμπη


    Η δικογραφία της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας βρίσκεται στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης μελών της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά τα αίτια του δυστυχήματος στα Τέμπη.

    Η αντιπολίτευση ζητά περισσότερα στοιχεία εξαπολύοντας βέλη ότι είναι ελλιπής η δικογραφία. Το ΠΑΣΟΚ, κατέθεσε αίτημα νωρίτερα σήμερα ζητώντας από το προεδρείο της Εξεταστικής Επιτροπής να χορηγηθεί και να διαβιβαστεί στην Επιτροπή το σύνολο της σχηματισθείσας δικογραφίας όπως έχει συγκεντρωθεί έως και σήμερα.

    Ωστόσο, κύκλοι του προεδρείου της Εξεταστικής αναφέρουν η αξιολόγηση και η χορήγηση του υλικού εναπόκειται στην εισαγγελική αρχή που χειρίζεται την υπόθεση. Πιο συγκεκριμένα, οι ίδιοι κύκλοι εξηγούν, ότι ήδη με επιστολή που εστάλη στις 15 Δεκεμβρίου και με υπομνηστική επιστολή στις 24 Ιανουαρίου ζητήθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης αντίγραφο των σχετικών εγγράφων.

    «Η Εισαγγελία Εφετών Λάρισας βρίσκεται κατά το στάδιο της κύριας ανάκρισης και ως εκ τούτου με δική του αξιολόγηση το αρμόδιο Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε να διαβιβάσει το υλικό το οποίο από την πρώτη στιγμή, όπως επισημαίνετε, έχει τεθεί στη διάθεση σας προκειμένου να συντάξετε το πόρισμα σας εντός του χρόνου που η Επιτροπή μας έχει ορίσει», προσθέτουν.

    Και καταλήγουν λέγοντας ότι «ως εκ τούτου, η αξιολόγηση του υλικού που κρίνεται κάθε φορά ότι δύναται να χορηγηθεί σε μια άλλη αρχή αφορά αποκλειστικά και μόνο την εισαγγελική αρχή που χειρίζεται την υπόθεση.

    Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή 8 Μαρτίου είναι η καταληκτική ημερομηνία ώστε να κατατεθούν τα πορίσματα των κομμάτων.

    Διαβάστε επίσης:

    Κώστας Αρβανίτης για το σάλο μετά τις δηλώσεις του: Άνθρακες ο θησαυρός, αξιοθρήνητη εκστρατεία λάσπης

    Γεραπετρίτης: Η κυβέρνηση θα αναζητά συναινέσεις σε όλα τα μεγάλα εθνικά κεφάλαια

    ΣΥΡΙΖΑ: «Κεραυνοί» από τον πρώην διευθυντή του κόμματος για το δάνειο Κασσελάκη



    ΣΧΟΛΙΑ