Πολιτική

Πιερρακάκης: Έρχονται νέοι Ταχυδρομικοί Κώδικες – Θα δίνουν χρήσιμες πληροφορίες για την περιοχή

Κυριάκος Πιερρακάκης, υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης


Ενδιαφέροντα στοιχεία για τους νέους ταχυδρομικούς κώδικες που θα εισαχθούν αποκάλυψε σήμερα ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ

Όπως είπε συγκεκριμένα ο υπουργός, οι νέοι ταχυδρομικοί κώδικες θα δίνουν στους πολίτες χρήσιμες πληροφορίες για την περιοχή, όπως τις ταχύτητες Internet, το 4G, αν έχει «περάσει» ή όχι το φυσικό αέριο.

Οι νέοι Ταχυδρομικοί Κώδικες που δρομολογεί το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και θα ανακοινωθούν το Σεπτέμβριο θα προσδιορίζουν με ακρίβεια οικοδομικού τετραγώνου τις περιοχές,  όπως τόνισε ο Κυριάκος Πιερρακάκης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στους Απόστολο Μαγκιριάδη και Αντώνη Αντζολέτο.

«Τι υπηρεσία μας παρέχει ο Ταχυδρομικός Κώδικας αυτή τη στιγμή; Η σύντομη απάντηση είναι καμία. Ολόκληρα νησιά χαρακτηρίζονται από έναν και μόνο Ταχυδρομικό Κώδικα. Τα Courier και οι ταχυδρομικές υπηρεσίες ζητούν να αλλάξουν εδώ και πάρα πολύ καιρό», τόνισε ο κ. Πιερρακάκης, θυμίζοντας ότι η τελευταία αλλαγή έγινε το 1983 όταν τα τρία τα ψηφία έγιναν πέντε.

Σύμφωνα με τον υπουργό, οι νέοι Ταχυδρομικοί Κώδικες θα δώσουν στους πολίτες χρήσιμες πληροφορίες για τον τόπο που μένουν ή θέλουν να μείνουν, όπως ποιες είναι οι ταχύτητες του Internet, αν έχει «περάσει» το φυσικό αέριο, ποια είναι η κάλυψη από δίκτυα 4G σήμερα, 5G αύριο, ενώ θα μειωθούν και οι αστοχίες στις παραδόσεις και παραλαβές από τις υπηρεσίες courier.

Ο κ. Πιερρακάκης εξήγησε ότι οι λεπτομέρειες για την αριθμοδότηση και πως θα προκύψουν οι νέοι Ταχυδρομικοί Κωδικοί θα ανακοινωθούν το Σεπτέμβριο, ενώ θα χρειαστούν περίπου δύο χρόνια για να ολοκληρωθεί η αλλαγή.


ΣΧΟΛΙΑ