• Πολιτική

    Ποια είναι η Ολλανδή δημοσιογράφος που εξόργισε τον πρωθυπουργό – Ο εκρηκτικός διάλογος και οι αναρτήσεις της

    • NewsRoom

    Η Ολλανδή δημοσιογράφος κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας Mark Rutte (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ)


    Την οργή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, προκάλεσε Ολλανδή δημοσιογράφος που παρευρέθηκε χθες στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε.

    Η 61χρονη Ingeborg Beugel με μια πολύ προκλητική ερώτηση, ουσιαστικά υιοθέτησε την ρητορική περί pushbacks στο Αιγαίο και αποκάλεσε «ψεύτη» τον Έλληνα πρωθυπουργό: «Πρωθυπουργέ κ. Μητσοτάκη, πότε επιτέλους θα σταματήσετε να ψεύδεστε; Να ψεύδεστε για τα pushbacks, να ψεύδεστε για το τι συμβαίνει με τους πρόσφυγες στην Ελλάδα; Σας παρακαλώ σταματήστε να υποτιμάτε τη νοημοσύνη μου και τη νοημοσύνη όλων των δημοσιογράφων στον κόσμο. Υπάρχουν πολλά στοιχεία κι εσείς συνεχίζετε να τα αρνείστε και να ψεύδεστε, αυτό είναι σαν ναρκισσιστική κατάχρηση. Γιατί δεν είστε ειλικρινής;» ρώτησε παίρνοντας τον λόγο.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε οργισμένος: «Κατανοώ πως στην Ολλανδία έχετε την κουλτούρα να θέτετε ευθέως ερωτήματα προς τους πολιτικούς. Σέβομαι απόλυτα αυτή την κουλτούρα. Αυτό που δεν θα δεχτώ είναι προσβολές, σε αυτή την αίθουσα, προς το πρόσωπό μου και προς τον ελληνικό λαό. Δεν θα δεχτώ να εκτοξεύετε κατηγορίες και εκφράσεις που δεν βασίζονται σε στοιχεία, τη στιγμή που αυτή η χώρα αντιμετωπίζει μια μεταναστευτική κρίση πρωτοφανούς έντασης και έχει σώσει εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες ανθρώπους στη θάλασσα. Το κάνουμε αυτό κάθε ημέρα. Αντί να ρίχνετε το φταίξιμο στην Ελλάδα, να ρίξετε το φταίξιμο σε εκείνους που εργαλειοποιούν συστηματικά το μεταναστευτικό ζήτημα».

    Στη συνέχεια, όταν η δημοσιογράφος επέμεινε διακόπτοντας την απάντηση του πρωθυπουργού, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Σας παρακαλώ, δεν μπορείτε να έρχεστε σε αυτό το κτίριο και να με προσβάλλετε. Είμαι ξεκάθαρος ως προς αυτό; Δίνω μια απάντηση. Μη με διακόπτετε. Όπως σας άκουσα κι εγώ προσεκτικά.

    Αν πάτε στη Σάμο, θα δείτε μια άψογη δομή, άψογες συνθήκες με τη χρηματοδότηση της ΕΕ με καθαρές εγκαταστάσεις, με παιδικές χαρές για να μπορούν να παίζουν τα παιδιά. Δεν υπάρχει καμία σύγκριση με την κατάσταση στο παρελθόν.

    Αυτή είναι η πολιτική μας. Θα την υπερασπιστούμε και δεν θα δεχτώ από κανένα να κουνά το δάχτυλο σε αυτή την κυβέρνηση και να την κατηγορεί για απάνθρωπη συμπεριφορά».

    Ποια είναι η Ingeborg Beugel

    Η 61χρονη δημοσιογράφος ζει στην Ύδρα τα τελευταία 40 χρόνια και εργάζεται ως ανταποκρίτρια πολλών ολλανδικών ΜΜΕ.

    Τον περασμένο Ιούνιο είχε συλληφθεί από τις ελληνικές αρχές, κατηγορούμενη για διευκόλυνση παράνομης διαμονής αλλοδαπού στη χώρα.

    Η ίδια φιλοξενούσε στο σπίτι της έναν 23χρονο Αφγανό που έχει αιτηθεί άσυλο. Μιλώντας τότε στον Guadrian, είχε υποστηρίξει ότι κάποιος κάτοικος της περιοχής κάλεσε την αστυνομία και ειδοποίησε για την παρουσία του 23χρονου από το Αφγανιστάν.

    «Κάποιοι εξαγριωμένοι κάτοικοι κάλεσαν την αστυνομία, λέγοντας ότι είχα ‘ύποπτη’ σχέση με έναν παράνομο μετανάστη στο σπίτι μου. Δεν ήταν μυστικό ότι έμενε μαζί μου, τον φροντίζω και πληρώνω τον δικηγόρο του» είχε πει.

    Μάλιστα, είχε υποστηρίξει ότι δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένη με την αντιμετώπιση των Αρχών προς το πρόσωπό της.

    «Με κράτησαν σαν να ήμουν κάποιου είδους επικίνδυνος τρομοκράτη. Δεν με άφησαν ούτε να πάω σπίτι για να πάρω τα χάπια και το αποσμητικό μου», έλεγε.

    Η ερώτηση της Ολλανδής δημοσιογράφου και η απάντηση Μητσοτάκη στο 20ο λεπτό:

    Πριν από τηn συνέντευξη, η Beugel πραγματοποίησε και «γκάλοπ» στο twitter για την ερώτηση που θα πρέπει να θέσει στον Έλληνα πρωθυπουργό.

    Μετά το επεισόδιο η ίδια έδωσε συνέχεια μέσω των social media. Σε νέα ανάρτησή της ανέφερε ότι «όταν βγήκα έξω φαινόταν να με ακολουθεί και να με παρατηρεί ένας ‘κατάσκοπος’».

     

    Διαβάστε επίσης

    Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ Μητσοτάκη και ξένης δημοσιογράφου – Δεν θα ανεχθώ να προσβάλλετε εμένα και τους Έλληνες



    ΣΧΟΛΙΑ