• Πολιτική

    Στέλιος Πέτσας: Κοινής αποδοχής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

    • NewsRoom
    πέτσας petsas

    Στέλιος Πέτσας


    Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει αναφερθεί σε ένα πρόσωπο που μπορεί να συνθέσει και να είναι κοινής αποδοχής, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι η ονοματολογία πλήττει το κύρος του Προέδρου της Δημοκρατίας και υπογράμμισε πως η κυβέρνηση δεν έχει αναφερθεί σε κανένα όνομα μέχρι σήμερα.

    Αναφορικά με τις καταλήψεις, ο κ. Πέτσας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αυστηροποιηθεί ο νόμος για τις αστικές ευθύνες σε περίπτωση καταστροφών από καταληψίες, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι δεν έχει συζητηθεί θέμα περαιτέρω αυστηροποίησης των συγκεκριμένων ποινικών αδικημάτων.

    Ερωτηθείς για το θέμα της φορολογίας, ο Στέλιος Πέτσας υπογράμμισε ότι θα γίνει μια σοβαρή μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης από το δεύτερο εξάμηνο του 2020. «Μέχρι τώρα η κυβέρνηση έδωσε έμφαση στη μείωση των φόρων στην εργασία και τις επιχειρήσεις και θα ακολουθήσει η μείωση των φόρων στην κατανάλωση» ανέφερε ο Στέλιος Πέτσας.

    Τέλος, αναφορικά με τον νέο εκλογικό νόμο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι ο πήχης για την αυτοδυναμία θα είναι μεταξύ 37% και 38%.



    ΣΧΟΛΙΑ