• Πολιτική

    Πέτσας: Aνοίγουν όλα τα σχολεία στις 11 Ιανουαρίου

    • NewsRoom

    Στέλιος Πέτσας, αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών


    Λόγο για άνοιγμα όλων των σχολικών βαθμίδων στις 11 Ιανουαρίου έκανε ο Στέλιος Πέτσας το πρωί της Κυριακής μιλώντας στον ΣΚΑΙ

    Ειδικότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε την χθεσινή ανακοίνωση για νέο, αυστηρότερο lockdown, λέγοντας πως ανακοινώθηκε μία προληπτική κίνηση για να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια σε περίπου μια εβδομάδα.

    Όπως εξήγησε, με την απόφαση του lockdown ως τις 11 Ιανουαρίου διευκολύνονται και ειδικοί, καθώς θα γνωρίζουν ότι η κατάσταση θα είναι βελτιωμένη. Πρόσθεσε, επίσης, ότι οι δραστηριότητες που ανεστάλησαν αυτή την εβδομάδα θα επανέλθουν με την άρση του lockdown.

    Ο Στέλιος Πέτσας ξεκαθάρισε, επίσης, πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει την κοινωνία και την οικονομία, εφόσον έχει αποκτήσει την αξιοπιστία της στις αγορές. Όπως δεσμεύθηκε, η κυβέρνηση και μέσα στο 2021 θα συνεχίσει να ξετυλίγει μέτρα ανακούφισης για τους πληγέντες από τον κορονοϊό «πάντα με σύνεση, λογική και ανθρωπιά».

    Σύμφωνα με τον ίδιο, προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης, είτε αυτό είναι φόροι, είτε εισφορές. «Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την οικονομία και την κοινωνία που πλήττονται από την πανδημία, δεν θα αφήσουμε να γίνει χιονοστιβάδα και να πνίξει το παλιό χρέος από την κρίση επιχειρηματίες, αλλά και φυσικά πρόσωπα», είπε χαρακτηριστικά.

    Τέλος, αναφερθείς στον επικείμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησης, ο κ. Πέτσας σχολίασε «νέα χρονιά, νέο ξεκίνημα», σημειώνοντας παράλληλα πώς τις αποφάσεις τις λαμβάνει ο πρωθυπουργός, που ξέρει καλύτερα.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ