• Πολιτική

    “Πέταξαν” από τη γέφυρα του Ρίου …το υπουργικό συμβούλιο (video)

    • NewsRoom


    Σε μία ένδειξη διαμαρτυρίας για την απελπιστική κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της υγείας, το “καραβάνι για την υγεία” έριξε από τη γέφυρα του Ρίου πανό με το υπουργικό συμβούλιο.

    Το “καραβάνι για την υγεία” είναι μία κινητοποίηση που διοργάνωσε η ΠΟΕΔΗΝ και η ΑΔΕΔΥ σε μία προσπάθεια αφύπνισης των κυβερνώντων για την άθλια κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της χώρας.

    Το ραντεβού είχε δοθεί για τις 08.30 το πρωί, στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα. Από εκεί όλοι οι φορείς ξεκίνησαν την διαμαρτυρία τους. Η πορεία πέρασε από το κέντρο της πόλης μέσω των οδών Γούναρη και Κορίνθου και κατευθύνθηκε, αρχικά στα γραφεία της 6ης ΥΠΕ και στη συνέχεια στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο και το ΕΚΑΒ για να καταλήξει στη Γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης όπου υπήρξε και ολιγόλεπτος αποκλεισμός.

    Οι διαδηλωτές συμβολικά πέταξαν από τη γέφυρα στη θάλασσα ένα πανό με το υπουργικό συμβούλιο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κυβερνητική πολιτική που αφορά στην υγεία.

    Όπως ανέφερε στο thebest.gr o Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΓΚΝΠ Άγ. Ανδρέας, από το οποίο έγινε η εκκίνηση και γενικός σύμβουλος της ΑΔΕΔΥ , Κώστας Πετρόπουλος, η συμμετοχή άγγιξε τις 3 με 3,5 χιλιάδες κόσμου, από τη Δυτική Ελλάδα. Το παρών έδωσαν εργαζόμενοι νοσοκομείων, γιατροί, εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, συνταξιούχοι κ.α.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Βαρίδι στην κυβέρνηση το δίδυμο Κρέτσου- Παππά-Αναμένονται εξελίξεις με τον ανασχηματισμό

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τριπλή υποχώρηση για ΕΣΡ – άδειες από τον βαριά τραυματισμένο Τσίπρα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σταύρος Θεοδωράκης σε Λώρη Κέζα: Απογοήτευση ο Τσίπρας, εξευτελιστική η πρόταση Πολύδωρα



    ΣΧΟΛΙΑ