• Πολιτική

    Περιστέρα Μπαζιάνα: Για ένα χρόνο στο ΕΜΠ. Σάλος στο Twitter. Τι λέει η Β. Κιντή


    Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια. Κάτι που απ’ ό,τι φαίνεται δεν ισχύει και για τη γυναίκα του πρωθυπουργού… Πρώτο θέμα συζήτησης στα social media είναι από χθες η απόσπαση της συζύγου του Αλέξη Τσίπρα, Περιστέρα Μπαζιάνα, από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Δεν είναι φυσικά κάτι το παράνομο, ούτε καν κάτι το ασυνήθιστο στην Ελλάδα – είναι όμως κάτι που εγείρει ερωτηματικά για το πόσο αξιοκρατική είναι η απόφαση αυτή και για το αν τελικά αυτό το περίφημο «ηθικό πλεονέκτημα» της Αριστεράς που ευαγγελίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε ποτέ στην πραγματικότητα.

    apospasi1 apospasi2

    Όπως φαίνεται και στο παραπάνω έγγραφο, η «πρώτη κυρία» της χώρας παίρνει απόσπαση για το σχολικό έτος 2016-2017 από το τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (Κοζάνη) στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στην Αθήνα.

    Φυσικά, δεν ήθελε και πολύ το Twitter για να πάρει… φωτιά με το θέμα της απόσπασης της Περιστέρας Μπαζιάνα, με tweets σαν αυτά:

    Αξίζει σε αυτό το σημείο να παραθέσουμε την άποψη της καθηγήτριας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Βάσως Κιντή, η οποία επισημαίνει πως το πρόβλημα με την απόσπαση της συζύγου του πρωθυπουργού δεν έχει σχέση με την «φωτογραφική» τροπολογία που ψηφίστηκε πρόσφατα, αλλά το γεγονός ότι με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουν επανέλθει τα «ρουσφέτια» στον χώρο της Παιδείας τα οποία είχαν κοπεί επί υπουργίας Άννας Διαμαντοπούλου, με την ελαχιστοποίηση των αποσπάσεων εκτός πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

    Βάσω Κιντή
    Βάσω Κιντή. Καθηγήτρια Παν. Αθηνών

    «Πέρυσι, επί Υπουργίας Μπαλτά, είχαν στείλει στο τμήμα μας έναν κατάλογο με τους εκπαιδευτικούς που είχαν δηλώσει ότι θέλουν να αποσπαστούν στο τμήμα μας και μάς ζήτησαν να τους βάλουμε σε σειρά με κριτήρια τις ανάγκες που είχαμε, τα προσόντα, τη συνάφεια του αντικειμένου κλπ για να πάρουμε έναν. Το κάναμε απολύτως αξιοκρατικά. Και μάς έστειλαν αυτή που είχαμε αξιολογήσει τελευταία. Διαμαρτυρηθήκαμε αλλά ματαίως», αναφέρει η Βάσω Κιντή, σχολιάζοντας πως η Περιστέρα Μπαζιάνα θα μπορούσε να πάρει απόσπαση σε σχολείο της Αθήνας, αντί για το Μετσόβιο.

    «Αλλά, όπως είπαμε, αυτή η κυβέρνηση και το τσούρμο γύρω της, μάς γράφει όλους μαζί με τη δεοντολογία προκειμένου να τακτοποιήσει ημέτερους», υπογραμμίζει η ίδια.

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/idou-alithia-gia-tin-paro-aerodromio-eftiaxe-o-vasilakisoute-o-tsipras-oute-o-samaras/64768



    ΣΧΟΛΙΑ