• Πολιτική

    Πεδίο μάχης η Αθήνα: Βόμβες μολότοφ και πετροπόλεμος στο κέντρο της πόλης (pics + video)

    • NewsRoom
    EPEISODIA OBAMA


    Σε έξι συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία μετά τα χθεσινά πολύωρα επεισόδια που σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, λόγω της επίσκεψης Obama. 

    Πιο συγκεκριμένα, τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό που είχε στηθεί στο ύψος της οδού Αμερικής επί της Πανεπιστημίου, οπότε και άρχισαν να πέφτουν μολότοφ αλλά και πέτρες.

    stadiou k amerikis

    foties

    Περίπου 150 αντιεξουσιαστές έριξαν δεκάδες βόμβες μολότοφ, πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, κυρίως από τις οδούς Σολωμού, Στουρνάρη και Τοσίτσα, αλλά και μέσα από το Πολυτεχνείο. Παράλληλα, είχαν στήσει οδοφράγματα στις οδούς Στουρνάρη και Τοσίτσα.

    https://www.youtube.com/watch?v=wYuH4xhmxhU

    Οι αστυνομικές δυνάμεις από την πλευρά τους, έκαναν χρήση χημικών, προσπαθώντας να απωθήσουν τους αντιεξουσιαστές.

    episodeia 2

    eps_3

    Τα επεισόδια μεταφέρθηκαν γύρω από το Πολυτεχνείο και όταν η κατάσταση άρχισε να ηρεμεί περίπου τα μεσάνυχτα, μία ομάδα περίπου 20 ατόμων, βγήκε από το Πολυτεχνείο και έριξε μολότοφ εναντίον αστυνομικών δυνάμεων.

    Επίσης, άγνωστοι επιτέθηκαν το βράδυ με δύο βόμβες μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων, χωρίς να προκληθεί κάποιος τραυματισμός.

    episodeia 5

    Η ίδια κατάσταση επικράτησε και στα Εξάρχεια, ενώ  αξίζει να σημειώσουμε ότι σε χώρο κοντά στην Παλαιά Βουλή, βρέθηκαν αργότερα πολλές βόμβες μολότοφ που άφησαν εκεί άγνωστοι.

    episodeia 6

    eps_21

    https://www.youtube.com/watch?v=w2y7vjEKO58

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Επίσκεψη Ομπάμα: Πώς θα κινηθούν την Τετάρτη τα μέσα μεταφοράς

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Επίσκεψη Ομπάμα: Με το “αυτί” στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος-Τι θα ανακοινώσει για το ελληνικό χρέος

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αχτσιόγλου: Αποτυχημένη η πρώτη απόπειρα συνεννόησης με τους Θεσμούς – Δεν τα βρίσκουν στις ομαδικές απολύσεις



    ΣΧΟΛΙΑ