• Top Stories

    Παιχνίδια τακτικής από Μεϊμαράκη και Κυριάκο, λίγα 24ωρα πριν την κάλπη


    Τα τελευταία τους «χαρτιά» παίζουν Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγα 24ωρα πριν τον δεύτερο γύρο των εκλογών στη Νέα Δημοκρατία, που θα κρίνουν το ποιος από τους δύο θα είναι ο επόμενος αρχηγός του κόμματος.

    Αμφότεροι οι υποψήφιοι ρίχνουν το βάρος τους στις «συμμαχίες» τους εντός της Νέας Δημοκρατίας, με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να υπενθυμίζει σε κάθε ευκαιρία την υποστήριξη της οποίας χαίρει από τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ενώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ποντάρει σε μεγάλο βαθμό στην υποστήριξη που έχει από τους δύο υποψηφίους που αποκλείστηκαν στον πρώτο γύρο – έστω κι αν ο Απόστολος Τζιτζικώστας απέφυγε να τον στηρίξει ευθέως, είναι εμφανής η προτίμησή του προς τον πρώην υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, δεδομένης τόσο της άγριας προεκλογικής του κόντρας με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, όσο και της κοινής πεποίθησής του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι στη ΝΔ χρειάζονται σαρωτικές αλλαγές και όχι «μπαλώματα».

    Δεν είναι άλλωστε τυχαίες οι θετικές αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ τόσο στον Άδωνι Γεωργιάδη («δεν είναι μουσαφίρης στη ΝΔ», «μας ενώνει το πάθος μας να κερδίσουμε την ιδεολογική μάχη με την Αριστερά») όσο και στον Απόστολο Τζιτζικώστα («είναι ένας κεντροδεξιός και μετριοπαθής πολιτικός»).

    Φυσικά, δε λείπουν και οι προσωπικές αιχμές μεταξύ των δύο υποψηφίων. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αναφέρθηκε σε δηλώσεις του την Τετάρτη στην καταγωγή του Κυριάκου Μητσοτάκη, σχολιάζοντας πως «δεν μπορεί τη χώρα να τη διαφεντεύουν 15-20 οικογένειες» και εγκαλώντας τον αντίπαλό του ότι έχει φτάσει στο σημείο «να λέγεται μόνο Κυριάκος, και να μη λέει ότι είναι Μητσοτάκης». Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε πως «η διάκριση μεταξύ ελίτ και λαϊκών είναι προβληματική και υποκρύπτει ένα λαϊκισμό», επισημαίνοντας πως ο ίδιος έλαβε υπερδιπλάσιους σταυρούς από τον Β. Μεϊμαράκη στη Β’ Αθηνών και μπορεί να κινηθεί εξίσου άνετα στο Περιστέρι και στην Εκάλη.

    Ενδεικτικό του πόσο αμφίρροπη θεωρείται η «μονομαχία» μεταξύ των δύο υποψηφίων είναι το γεγονός ότι κανείς από τους δύο δεν αποδέχεται τον τίτλο του φαβορί, αν και αμφότεροι δηλώνουν αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα των εκλογών – μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε την Τετάρτη ότι είναι το αουτσάιντερ, όμως «στην ιστορία της Νέας Δημοκρατίας σχεδόν πάντα κερδίζουν τα αουτσάιντερ».

    Αντίθετα, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σχολίασε πως «δεν είμαι φαβορί, αλλά ούτε και αουτσάιντερ» – και οι δηλώσεις αυτές μας θυμίζουν πολύ αντίστοιχες τα «παιχνίδια τακτικής» των προπονητών στο ποδόσφαιρο πριν από έναν κρίσιμο αγώνα, που αποποιούνται τον τίτλο του φαβορί για να διασφαλίσουν ότι οι παίκτες τους θα διατηρήσουν τη συγκέντρωσή τους…



    ΣΧΟΛΙΑ