• Πολιτική

    ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Αμετανόητοι τυχοδιώκτες η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

    ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

    ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ


    Σε οξείς και αιχμηρούς τόνους ήταν η απάντηση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος νωρίτερα σήμερα παρομοίωσε τον εκπρόσωπο του κόμματος, Δημήτρη Μάντζο με τον διαγραφέντα βουλευτή της ΝΔ, Ανδρέα Πάτση, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία».

    «Tα στελέχη της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν αμετανόητοι τυχοδιώκτες», αναφέρει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και τονίζει: «Ταυτίζει δηλαδή μια δικηγορική πράξη με την εξαγορά από τον κ. Πάτση κόκκινων δανείων αξίας 62,7 εκατομμυρίων ευρώ έναντι μόλις 4,3 εκατομμυρίων ευρώ».

    Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ προσθέτει πως ο ΣΥΡΙΖΑ «που ψήφισε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και αποτιμούσε δια στόματος του Αλέξη Τσίπρα ότι «25.000 πλειστηριασμοί δεν είναι και πολλοί», που ενώ υποσχόταν «σεισάχθεια» παρέδωσε τα κόκκινα δάνεια εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών στα funds, επιχειρεί να συμψηφίσει ένα δικηγορικό γραφείο που έχει εκπροσωπήσει εκατοντάδες δανειολήπτες στα δικαστήρια για την προστασία της περιουσίας τους, με το σκάνδαλο Πάτση».

    Υπογραμμίζει ότι «ο πανικός δεν κρύβεται και θα επιστρατεύσουν κάθε αθέμιτο μέσο για να πολεμήσουν το ΠΑΣΟΚ. Σε αυτό, εξάλλου, ταυτίζονται πλήρως με τη Νέα Δημοκρατία».

    Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σημειώνει ότι έχουν θέσει ψηφιακούς παρακρατικούς μηχανισμούς και μιντιακούς βραχίονες στην υπηρεσία τους. «Όφειλαν όμως να έχουν διαβάσει το μάθημα της κάλπης της 21ης Μαΐου», καταλήγει με αιχμές η ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη.

    Τι ανέφερε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

    «Μόλις χθες το ΠΑΣΟΚ έβγαλε ανακοίνωση υπέρ των δανειοληπτών σε ελβετικό φράγκο. Μία μέρα μετά αποκαλύπτεται από την εφημερίδα «Δημοκρατία» ότι ο εκπρόσωπός του και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας κ. Δημήτρης Μάντζος, επιστρατεύθηκε ως δικηγόρος από fund εναντίον δανειολήπτη για χρέος 55.000 ευρώ σε ελβετικό φράγκο».

    Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κάνοντας λόγο για «μέγιστη υποκρισία το ΠΑΣΟΚ να ταυτίζεται με τη ΝΔ στο “σύνδρομο Πάτση” και την ίδια ώρα να εμφανίζεται ως προστάτης των αδύναμων και υπερχρεωμένων».

    «Με 700.000 ενυπόθηκα δάνεια να έχουν μεταβιβαστεί σε funds και να παίρνουν σειρά για πλειστηριασμό, περιμένουμε μία απάντηση από τον κ. Ανδρουλάκη», υπογραμμίζει και καταλήγει:

    «Στις 25 Ιούνη οι πολίτες επιλέγουν: Ασυδοσία των funds ή προστασία της πρώτης κατοικίας».

    Μάντζος: Προκλητική η σύγκριση- Πρόκειται για παλαιότερη υπόθεση του γραφείου μου

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας Δημήτρης Μάντζος, σε τηλεοπτική του παρουσία στον ΣΚΑΪ, ανάμεσα σε άλλα, είπε ότι «πρόκειται για παλαιότερη υπόθεση που χειρίστηκε το γραφείο στο οποίο βρίσκομαι και βρισκόμουν», ενώ πρόσθεσε ότι από το 2019 έχει σταματήσει την ενεργό δικηγορία.

    «Ας μου φέρει κάποιος έναν πλειστηριασμό, μια κατάσχεση που εγώ έχω υπογράψει, ας μου φέρει κάποιος ότι εγώ έχω αγοράσει κόκκινα δάνεια… Το γραφείο μας έχει αναλάβει εκατοντάδες οφειλέτες για την προστασία της πρώτης κατοικίας με βάση τον νόμο του ΠΑΣΟΚ το 2010. Έχουμε υποθέσεις διαμεσολάβησης, υποθέσεις οικονομικές και εμπορικές… Δεν θεωρώ μομφή τη δικηγορία», συμπλήρωσε.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ δήλωσε επίσης ότι η περίπτωσή του δεν είναι η ίδια με του Ανδρέα Πάτση της ΝΔ. «Είναι τελείως διαφορετική. Εκεί έχουμε εισπρακτική εταιρεία και αγορά κόκκινων δανείων κάτω του κόστους. Έχουμε εισπρακτική, τηλέφωνα, κυνήγι… Δεν έχει καμία σχέση η μία πράξη με την άλλη», είπε ο Δημήτρης Μάντζος.

     

    Διαβάστε επίσης:

    Θερμό τετ α τετ Μητσοτάκη-Ομπάμα στο ΙΣΝ: «Συζητήσαμε για τις κοινές μας αξίες»

    Ναυάγιο στην Πύλο: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων

    Άδωνις Γεωργιάδης στο mononews: Δεν υπάρχει απολύτως καμία «κρυφή ατζέντα» στην οικονομία

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ