Πολιτική

Παραιτήθηκαν οι γενικοί γραμματείς Δημόσιας Υγείας και υπουργείου Υγείας

  • NewsRoom


Την παραίτησή τους από τη θέση του γενικού γραμματέα Δημόσιας Υγείας και του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας, υπέβαλλαν αντίστοιχα οι Γιάννης Μπασκόζος και Γιώργος Γιαννόπουλος. Η κίνηση αυτή ακολουθεί την επιστολή που απέστειλαν ο Ανδρέας Ξανθός και ο Παύλος Πολάκης, με αποδέκτες όλους όσοι είχαν διοριστεί επί της θητείας τους στο υπουργείο Υγείας, με την οποία τους ζητούν να παραιτηθούν.

Στην επιστολή που αφορά την παραίτησή του ο Γ. Μπασκόζος αναφέρει:

«Μετά από 4,5 χρόνια στη θέση του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας υπέβαλα σήμερα την παραίτησή μου. Στη διάρκεια αυτής της πολυκύμαντης, ενδιαφέρουσας και εποικοδομητικής, πιστεύω, θητείας έγιναν πολλά για τα οποία δικαιούμαστε να είμαστε περήφανοι σαν Γενική Γραμματεία:
Καταργήθηκε η κατάπτυστη υγειονομική διάταξη 39Α που διαπόμπευε τις οροθετικές.
Ετοιμάστηκε το νομοθετικό πλαίσιο για την ίδρυση και λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας.
Προστατεύσαμε αποτελεσματικά τη Δημόσια Υγεία από επιδημίες.
Αυξήσαμε την εμπιστοσύνη του λαού στους εμβολιασμούς και ειδικά στους υγειονομικούς αυξήσαμε σημαντικά το ποσοστό εμβολιασμών.
Αντιμετωπίσαμε με επιτυχία το θέμα της υγειονομικής κάλυψης των προσφύγων-μεταναστών με ταυτόχρονη αποτελεσματική προστασία της Δημόσιας Υγείας.
Αναβαθμίσαμε τη διεθνή εικόνα της χώρας στα ζητήματα Υγείας και στους διεθνείς οργανισμούς.
Εκπονήσαμε και θέσαμε σε εφαρμογή το ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑΣ C
Ολοκληρώσαμε την εκπόνηση του ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ για τον HIV/AIDS
Ολοκληρώσαμε το εθνικό σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση της μικροβιακής αντοχής, συστήνοντας της Εθνική Επιτροπή Ενιαίας Υγείας.
Ολοκληρώσαμε μέσα από τις διαδικασίες του ΕΣΥΔΥ και δώσαμε στη δημοσιότητα το ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ για τη Δημόσια Υγεία για την επόμενη τετραετία.
Βάλαμε σε άλλες ράγες και προωθήσαμε έργα στον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης υγείας που αλλάζουν το τοπίο όσον αφορά τον καλύτερο έλεγχο αλλά και την εξυπηρέτηση ασθενών και λειτουργών σε καθεστώς διαφάνειας.
Προχωρήσαμε στην αναδιοργάνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ με την ίδρυση του ΕΘΝΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ.
Ο τομέας της Δημόσιας Υγείας είναι ένας τομέας που δεν προσφέρεται για δημιουργία άμεσων εντυπώσεων και αποδίδει μακροπρόθεσμα.
Πιο έμπειροι, πιο αποφασισμένοι θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον αγώνα από τη θέση που μας έταξε ο λαός.
Ευχαριστώ τους συνεργάτες και το προσωπικό του Υπουργείου που συμμερίστηκαν το όραμα και την προσπάθεια, καθώς και όλα τα μέλη των επιτροπών που εργάστηκαν για την εκπόνηση των σχεδίων δράσης.
Ευχαριστώ την πολιτική ηγεσία που με εμπιστεύτηκε .
Καλή επιτυχία στον τομέα προστασίας της Δημόσιας Υγείας στους νέους υπεύθυνους».


ΣΧΟΛΙΑ