• Πολιτική

    Ξανθός και Πολάκης καλούν σε παραίτηση όσους διόρισαν

    Παύλος Πολάκης και Ανδρέας Ξανθός


    Επιστολή με αποδέκτες όλους όσοι είχαν διοριστεί επί της θητείας τους στο υπουργείο Υγείας, με την οποία τους ζητούν να παραιτηθούν, απέστειλαν ο Ανδρέας Ξανθός και ο Παύλος Πολάκης.

    Στην κατηγορία των προς παραίτηση ανήκουν, σύμφωνα με την επιστολή που έχει στη διάθεσή του το protothema.gr, οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου Υγείας, διοικητές και υποδιοικητές των ΥΠΕ, πρόεδροι και μέλη ΔΣ εποπτευόμενων φορέων ή οργανισμών, μέλη ΔΣ νοσοκομείων κλπ.

    Αντίθετα, σύμφωνα με τους κ.κ. Πολάκη και Ξανθό δεν θα πρέπει να παραιτηθούν όσοι επελέγησαν από διαδικασία ανοιχτής προκήρυξης ή συγκριτικής αξιολόγησης, «όπως για παράδειγμα ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ , οι διοικητές-αναπληρωτές διοικητές των νοσοκομείων, ο πρόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής ΗΤΑ κλπ.».

    Η επιστολή των 156 λέξεων καταλήγει με την πρώην ηγεσία του υπουργείου Υγείας να ευχαριστεί τους «συντρόφους, συναδέλφους και φίλους» για «την εξαιρετική συνεργασία μας όλα αυτά τα χρόνια, μια συνεργασία που αποδείχθηκε ιδιαίτερα αποδοτική για την επιβίωση, σταθεροποίηση και αναδιοργάνωση της δημόσιας περίθαλψης».



    ΣΧΟΛΙΑ