• Πολιτική

    Παρέμβαση Μητσοτάκη για την αστυνομική φρουρά σε ιδιώτες μετά την υπόθεση Φουρθιώτη: «Δεν θα ανεχτούμε καμία κατάχρηση»

    • NewsRoom
    Ελληνική Αστυνομία

    Ελληνική Αστυνομία


    Την παρέμβαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, προκάλεσαν τα σχόλια για την αστυνομική φύλαξη που παρεχόταν στον τηλεπαρουσιαστή Μένιο Φουρθιώτη.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός ζήτησε να λάβει γνώση όχι μόνο για την υπόθεση Φουρθιώτη, αλλά για όλη την κατανομή του έμψυχου δυναμικού της ελληνικής αστυνομίας που έχει διατεθεί για την φύλαξη και την ασφάλεια προσώπων υψηλού ενδιαφέροντος.

    Σήμερα, ερωτηθείσα σχετικά με την υπόθεση Φουρθιώτη η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη σχολίασε πως «δεν θα ανεχτούμε καμία κατάχρηση σε περιπτώσεις που δεν χρήζουν αστυνομικής φύλαξης».

    Υπενθυμίζεται ότι με παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αποσύρθηκαν οι αστυνομικοί που είχαν διατεθεί για τη φύλαξη στον τηλεπαρουσιαστή.

    Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό χθες το βράδυ από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, μετά από την παρέμβαση του κ. Χρυσοχοΐδη, ο αρχηγός, αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης, έδωσε εντολή στην αρμόδια επιτροπή να επαναξιολογήσει την απόφαση, με την οποία είχε χορηγηθεί αστυνομική φρουρά στον Μένιο Φουρθιώτη.

    Πράγματι, μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής, αποφασίστηκε η απόσυρση όλων των αστυνομικών, τόσο από το σπίτι όσο και από την συνοδεία του.

    Στο πλαίσιο της εσωτερικής έρευνας που διεξάγεται θα επαναξιολογηθεί το σύνολο των φυσικών προσώπων στα οποία έχει χορηγηθεί αστυνομική φρουρά.

    Μηνύσεις κατά Πολάκη – Βαξεβάνη

    Εν τω μεταξύ, μέσω αναρτήσεών τους χθες ο Παύλος Πολάκης και ο Κώστας Βαξεβάνης γνωστοποίησαν ότι υποβλήθηκε σε βάρος τους μήνυση από τον παρουσιαστή Μένιο Φουρθιώτη για το ίδιο θέμα.

    Μάλιστα, όπως ανέφερε στην ανάρτηση ο Παύλος Πολάκης, ο μηνυτής ζητούσε και την αυτόφωρη σύλληψή του, καθώς και προανακριτική εις βάρος του.

    Ο λόγος της μήνυσης σε βάρος του Παύλου Πολάκη είναι ο σχολιασμός που έκανε ο πρώην υπουργός για την φύλαξη του τηλεπαρουσιαστή από αστυνομικούς.

    Η μήνυση σε βάρος του δημοσιογράφου και εκδότη του Documento Κώστα Βαξεβάνη έγινε επειδή προχώρησε στην αποκάλυψη την φύλαξή του από αστυνομικούς.

    Διαβάστε ακόμη:

    Πελώνη για σχολεία: «Έδειξε» άνοιγμα στις 12 Απριλίου με self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς – Σήμερα σύσκεψη για εστίαση

    ΙΝΕ ΓΣΕΕ: Ένα στα τέσσερα νοικοκυριά (23%) δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε βασικές υποχρεώσεις



    ΣΧΟΛΙΑ