• Πολιτική

    Παρέμβαση Χρυσοχοΐδη για τα περιστατικά αστυνομικής βίας – ΕΔΕ διέταξε η ΕΛ.ΑΣ.

    • NewsRoom
    Χρυσοχοΐδης

    Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Υπ. Προστασίας του Πολίτη


    Παρέμβαση στις καταγγελίες για αστυνομική βία κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στα Εξάρχεια μετά την πορεία για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο έκανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με ανάρτησή του στο Facebook.

    «Ο εξευτελισμός της ανθρώπινης προσωπικότητας δεν είναι νοητός ποτέ, πουθενά, από κανένα και με οποιαδήποτε δικαιολογία» γράφει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε ανάρτηση του στο Facebook.

    Παράλληλα, τονίζει ότι «όταν συμβαίνει η Αστυνομία -που είναι περήφανο σώμα, που εφαρμόζει το νόμο και κατά συνέπεια οφείλει να προστατεύει και τα ανθρώπινα δικαιώματα- έχει τη δύναμη να το αναδείξει και να το αντιμετωπίσει».

    Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κάνει λόγο, τέλος, για «φαρισαϊσμό που ξεχείλισε, μετά την πρώτη φορά εορτασμό, χωρίς καταστροφές, των επετείων 17ης Νοέμβρη και 6ης Δεκεμβρίου».

    Ξεκινά ΕΔΕ

    Διαταγή για εσωτερική έρευνα των καταγγελιών για τα περιστατικά αστυνομικής βίας στις 6 Δεκεμβρίου έδωσε το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

    Παράλληλα, ο αρχηγός της αστυνομία ζήτησε από τον Συνήγορο του Πολίτη να υπάρξει κατά προτεραιότητα έρευνα των περιστατικών της περασμένης Παρασκευής.

    Ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, επισήμανε στους εκπροσώπους της ανεξάρτητης αρχής τη «βαρύτητα του θέματος για το Σώμα».

    Το υλικό, έντυπο και ψηφιακό, των καταγγελιών έχει σταλεί από το Σάββατο στο Συνήγορο του Πολίτη «για τις δικές του κατά νόμο ενέργειες».

    Το αρχηγείο της ΕΛΑΣ. έχει ζητήσει από το Σάββατο από όσους πολίτες έχουν αντίστοιχο υλικό ή είναι μάρτυρες ή θεωρούν ότι έχουν υποστεί βία σε ανάλογα περιστατικά, να αποτανθούν στον μηχανισμό διερεύνησης του Συνηγόρου του Πολίτη.



    ΣΧΟΛΙΑ