ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Όχι στις ονομασίες “Νέα” και “Άνω Μακεδονία” διεμήνυσε χθες βράδυ ο πρώην πρόεδρος της Βουλγαρίας, Γκεόργκι Παρβάνοφ σε συνέντευξή του. Η υπό συζήτηση ονοματοδοσία της περιοχής των Σκοπίων όπως ισχυρίζεται ο πρώην πρόεδρος, κινείται υπέρ της Ελλάδας και πλήττει την χώρα του :«Ναι, πάνω απ’ όλα αναγνωρίζουμε τη ‘’Μακεδονία’’ με το συνταγματικό της όνομα, αλλά θεωρούμε ότι προτάσεις όπως ‘’Άνω Μακεδονία’’ ή ‘’Βόρεια Μακεδονία’’, είναι λύσεις υπέρ της Ελλάδας, αλλά εις βάρος του βουλγαρικού συμφέροντος»
Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο της Βουλγαρίας, είναι μεν θετικό το γεγονός ότι συζητείται η διαφωνία για την ονομασία μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ, αλλά ο ίδιος ανησυχεί, γιατί «οι συνομιλίες αρχίζουν να κατευθύνονται σε λύσεις οι οποίες είναι αντίθετες με το βουλγαρικό συμφέρον».
Βουλγαρική πλευρά
Ο πρώην πρόεδρος της Βουλγαρίας (2002 έως 2012) θεωρεί ότι δεν εναπόκειται στη Σόφια και στη βουλγαρική διπλωματία πώς θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις, αλλά η βουλγαρική πλευρά έχει λόγο, καθώς όπως είπε, σε κάποιο σημείο θα πρέπει να υπάρξει «κάποια ευθυγράμμιση με τη Βουλγαρία».
«Η ονομασία ‘’Βόρεια’’ ή ‘’Άνω Μακεδονία’’ περιλαμβάνει την περιοχή του Πιρίν (σ.σ οροσειρά της Μακεδονίας που ξεκινά από τη νοτιοδυτική Βουλγαρία και καταλήγει στην Ελλάδα ανάμεσα στις περιφερειακές ενότητες Σερρών και Δράμας)… η περιοχή του Αιγαίου δεν μας απασχολεί και δεν το σχολιάζουμε. (Το θέμα) πρέπει τουλάχιστον να συζητηθεί μεταξύ των κυβερνήσεων των δύο χωρών» σημείωσε ο Παρβάνοφ.
Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο της Βουλγαρίας η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Αθήνας και των Σκοπίων οφείλεται στις πιέσεις της Δύσης, «πιθανότατα πέραν του ωκεανού», όπως είπε, υπαινισσόμενος στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Αναμένεται να δούμε αν τα όσα δήλωσε ο Γκεόργκι Παρβάνοφ αποτελούν πέραν από προσωπικές του απόψεις και θέσεις της κυβέρνησης Μπορίσοφ.
Πηγή: βουλγαρικό κανάλι bTV
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επιμένει ο Μπουτάρης: Το αεροδρόμιο Μακεδονία πρέπει να μετονομαστεί σε «Νίκος Γκάλης»
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θα δώσουν τελικά το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια; Συνάντηση Κοτζιά-Ντιμιτρόφ-Νίμιτς στην Βιέννη
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ζόραν Ζάεφ: «Η Τουρκία είναι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας»»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ποιες μετοχές άντεξαν στην καταιγίδα, Βρεττού-QUBE 1-0, η ήττα του Δαυίδ, ποια είναι η άγνωστη ναυτιλιακή Αdele, ο Ρούμπιο και η Κίμπερλι, το μέρισμα του Κούστα (oh my god) και η Νίκη Κεραμέως στο My Story
- Akrotiri Tankers (Μαριέλενα Προκοπίου και Κωνσταντίνος Λάμψιας): Παρήγγειλαν άλλο ένα τάνκερ Suezmax αξίας 84,4 εκατ. δολαρίων στο New Times Shipbuilding
- O εφιάλτης του Orus Reis, η δημοφιλία Δένδια στην Κύπρο, ο Αλέξης και η Πλατυτέρα και ποιος Σέρβος έγινε Ελληνας
- Σοφία Βακάκη: Η κόρη του Mr Jumbo που αγοράζει μετοχές – Οι κινήσεις των 7,5 εκατ. ευρώ

Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.