• Πολιτική

    Παραλήρημα Ερντογάν: Οι κατακτήσεις της καρδιάς μας ξεκίνησαν το 1453

    • NewsRoom
    Ερντογαν

    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν


    Προκαλεί για ακόμη μια φορά με τις δηλώσεις του ο «σουλτάνος» Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος βάζει στο στόχαστρό του την Ελλάδα, με αφορμή την προεκλογική αντιπαράθεση για τις επικείμενες επαναληπτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη, στις οποίες, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις αναμένεται να υποστεί μια νέα μεγάλη ήττα.

    Σε ομιλία του στη συνοικία Σαντζάκ, ο Ερντογάν δεσμεύτηκε ότι «δεν θα παραδώσουμε την Κωνσταντινούπολή μας σε αυτούς τους ψεύτες», αναφέροντας ότι «κατακτήσεις της καρδιάς μας ξεκίνησαν το 1453», εννοώντας την άλωση της πόλης από τον Μωάμεθ Β’.

    Συγκεκριμένα, ο Ερντογάν, με στόχο να πλήξει τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης, Εκρέμ Ιμάμογλου, στον οποίο προσπαθεί μανιωδώς να του «χρεώσει» ελληνική καταγωγή, διερωτήθηκε: «Ποιοι χάρηκαν πιο πολύ από τις εκλογές της 31ης Μαρτίου; Ήταν οι Έλληνες. Θυμάστε τα πρωτοσέλιδα των ελληνικών εφημερίδων για τον “Έλληνα που κατέκτησε την Πόλη”; Θα το αλλάξουμε αυτό την Κυριακή; Αν γίνει αυτό, τότε δεν μας σταματάει τίποτα. Θα βάλουμε όλες μας τις δυνάμεις και θα προσπαθήσουμε πολύ. Πρώτα ο Αλλάχ, θα τα ανατρέψουμε αυτά».

    Βλέποντας τον υποψήφιο δήμαρχο του κόμματός του, Μπιναλί Γιλντιρίμ, να βρίσκεται πίσω στις δημοσκοπήσεις, ο Τούρκος πρόεδρος επέλεξε να επανεκκινήσει τις προεκλογικές ομιλίες.

    «Δεν θα παραδώσουμε την Κωνσταντινούπολή μας σε αυτούς τους ψεύτες» τόνισε, απευθυνόμενος στην ψηφοφόρους της αντιπολίτευσης, για να προσθέσει: «Απευθύνομαι στη νοοτροπία που διακατέχει το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα, για να τους πω ότι 1453 δεν ξεκίνησε η τυραννία, αλλά οι κατακτήσεις της καρδιάς μας. Σώζοντας την Ιστανμπούλ από την τυραννία της Κωνσταντινούπολης, σε ποιους κατέληξε; Σε μας» τόνισε, μεταξύ άλλων.



    ΣΧΟΛΙΑ